Lesedi La Rona: Aυτό είναι το μεγαλύτερο διαμάντι των τελευταίων 100 ετών -11.090 καράτια, 70 εκ. η αξία του (Φωτό & βίντεο)

Τα αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου διαμαντιού που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 100 χρόνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη στην Νέα Υόρκη εν όψει της δημοπρασίας του στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το 1109 καρατίων διαμάντι, με την ονομασία «Lesedi La Rona» που σημαίνει το «Φως Μας» ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στην Μποτσουάνα και πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον φημισμένο οίκο «Sotheby's» στην βρετανική πρωτεύουσα στις 29 Ιουνίου.


Το διαμάντι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος που έχει ανακαλυφθεί μετά το θρυλικό «Cullinan» και είναι ένα άχρωμο/λευκό διαμάντι στο μέγεθος μιας μπάλας του τέννις.


Η αρχική του ονομασία ήταν «Karowe AK6» από το όνομα του ορυχείου και την σήραγγα στην οποία ανακαλύφθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τωρινή του ονομασία προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε η καναδική εταιρεία εκμετάλλευσης του ορυχείου «Lucara Diamonds» και ο οποίος πραγματοποιήθηκε μεταξύ των κατοίκων της αφρικανικής χώρας, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 9 Φεβρουαρίου και να λαμβάνει 2.500 δολάρια ως έπαθλο.


Η τιμή του αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ