Άδωνις Γεωργιάδης & Σταύρος Θεοδωράκης για την τραγωδία στην Marfin: Σκληρή φωτό για να θυμόμαστε το έγκλημα που κουκουλώθηκε

Την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε έξι χρόνια πριν στο κέντρο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Μarfin στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί τρεις νέοι άνθρωποι, θυμίζει με μια ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

«5 Μαΐου: η μέρα που κάηκε η Μαρφίν. Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως "απαντούν". Ψάχνουν τα αίτια, τους δράστες, τους αυτουργούς, τους συνενόχους, τις συνθήκες. Εδώ η πολιτεία "σιώπησε". Το τετραπλό έγκλημα στην Σταδίου "ξεχάστηκε" ή μάλλον "κουκουλώθηκε" -κάτι που συνέφερε πολλούς», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε: «Άλλωστε λίγες μέρες μετά η χώρα χρεοκοπούσε και επισήμως. Η κρίση δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομική. Είχε προηγηθεί η πολλαπλή μας χρεωκοπία σε όλα τα άλλα (όπως σωστά προσπαθεί να μας πει ο Χρήστος, ο άντρας της Αγγελικής -το βίντεο είναι από τους Πρωταγωνιστές που κάναμε για τους νεκρούς της Μαρφίν, τους νεκρούς που δεν θέλουμε να θυμόμαστε).

Σημειώνεται πως από την πυρπόληση του πρώην υποκαταστήματος της Μαρφίν έχασαν τις ζωές τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σκληρή φωτό για να θυμόμαστε 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter θύμισε τα όσα τραγικά συνέβησαν στις 5 Μαΐου 2010 στο κέντρο της Αθήνας, ποστάρονας μια σκληρή φωτογραφία, γράφοντας: 
«Σκληρή φωτό αλλά που αξίζει να την θυμόμαστε! Τραγωδίες οφειλόμενες στο μίσος κάποιων της Άκρας Αριστεράς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ