Απώλεια βάρους με μοναδικό όπλο το περπάτημα: Κι όμως γίνεται!

Το μυστικό πίσω από αυτό το αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους με περπάτημα;

 Με το γρήγορο περπάτημα, καις τόσες θερμίδες όσες και με το τζόγκινγκ. Εάν προσθέσεις ανηφόρες ή σκάλες, θα ενισχύσεις την καύση, ενώ θα τονώσεις ακόμη περισσότερο τους γλουτούς και τα πόδια σου.

 

Αυτό το εύκολο πλάνο, σχεδιασμένο από τους υπευθύνους fitness του Shape, χρησιμοποιεί και τα δύο κόλπα για να επιταχύνει τα αποτελέσματα.
«Θα δεις διαφορά σε 1 μήνα αν ακολουθήσεις τους δύο κανόνες», εξηγεί ο Λευτέρης Καβούκης, personal trainer, και προσθέτει: «Φρόντισε ο γρήγορος ρυθμός σου να είναι ακριβώς αυτό –πρέπει το περπάτημα να είναι τόσο δύσκολο, που θα σου φαινόταν πιο εύκολο να αρχίσεις να τρέχεις– και ακολούθησε πάντα ανηφορική διαδρομή, που αυξάνει τις θερμίδες που καις μέχρι και 50%».

Υιοθέτησε αυτό το πρόγραμμα ως το δεύτερο περπάτημά σου – είναι πιο δύσκολο, πιο αποτελεσματικό και σίγουρα θα σου χαρίσει πιο λεπτό σώμα. Εμπρός λοιπόν!
Πώς αποδίδει το πρόγραμμα απώλειας βάρους με περπάτημα;

 

Κάνε το “περπάτημα 1” τρεις φορές και το “περπάτημα 2” δύο φορές την εβδομάδα. Εάν επιλέξεις διάδρομο, προσπάθησε να χρησιμοποιείς την ταχύτητα 4,8 ως τον εύκολο ρυθμό, 5,6-6,4 ως το μέτριο και 6,4-7,2 ως το δύσκολο.

Εάν περπατάς έξω, ο εύκολος ρυθμός σου είναι η ταχύτητα που έχεις όταν κάνεις βόλτα στο εμπορικό κέντρο, ο μέτριος είναι όπως όταν βιάζεσαι για ένα ραντεβού και ο δύσκολος τόσο γρήγορος που δυσκολεύεσαι να μιλήσεις. Χρησιμοποίησε τη συνιστώμενη απόσταση για να υπολογίσεις τη διαδρομή σου –η πραγματική απόσταση διαφέρει ανάλογα με το ρυθμό σου- και περπάτα πάντα τουλάχιστον για το συνολικό χρόνο που αναφέρεται. Εάν δεν υπάρχουν ανηφόρες στο δρόμο σου, προσπάθησε να ανεβαίνεις σκάλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ