Αλ. Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι, πιο έμπειροι και δυνατοί - Θα τα καταφέρουμε

Τομές χαρακτήρισε τα μέτρα και «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» το Ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνησή του ο Αλέξης Τσίπρας,στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δυο ημέρες πριν την ψήφιση του Ασφαλιστικού στη Βουλή. 

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του στην ΚΟ: 

Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα στηρίξει η Αντιπολίτευση

 

«Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατεύσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών», είπε στην αρχή της ομιλίας του. 

«Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για τις συντάξεις αυτοί που έκαναν οριζόντια περικοπή συντάξεων κάθε φορά που το ασφαλιστικό ήταν στο κόκκινο. Παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής και της καταστροφής και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας», προσέθεσε. 

«Κάνουμε τομές, φέρνουμε στις ράγες το Ασφαλιστικό»

«Η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας, με τα λάθη μας, να κάνουμε τομές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις ξαναφέρνουμε στις ράγες το ασφαλιστικό»

«Προστατεύονται όσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 1.300 ευρώ»

«Προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη -αθροιστικά με την επικουρική- μέχρι 1300 ευρώ».

«Στόχος μας να μοιράσουμε δίκαια το βάρος»

«Αυτό το καταφέραμε γιατί είχαμε στρατηγική στόχευση να μοιράσουμε δίκαια το βάρος στα υψηλά εισοδήματα και να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Ριζοσπαστική μεταρρύθμιση το Ασφαλιστικό»

«Χωρίς αυτή την παρέμβαση το ασφαλιστικό σύστημα θα κατέρρεε. σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν στο φάσμα να μην μπορούμε να δώσουμε καν σύνταξη». 

«Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ