Αυτά λέει το σχήμα των χειλιών για τον χαρακτήρα μας: Γεμάτα ή λεπτα; Λεπτό πάνω, γεμάτο κάτω;

Πριν ακόμα πεις λέξη, τα χείλη σε προδίδουν. 

Η προσωπικότητα, καθώς και ο χαρακτήρας που δείχνεις στις σχέσεις σου, αποκαλύπτονται από το σχήμα των χειλιών και την αναλογία τους στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι με μια δεύτερη ματιά θα είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τα βασικά χαρακτηριστικά του φίλου σου -ή ακόμα και του ίδιου σου του εαυτού- αρκεί να διαβάσεις όσα οι ειδικοί της φυσιογνωμικής θέλουν να ξέρεις. Τελικά έχουν δίκιο;  

Τα ισορροπημένα


Ούτε υπερβολικά μεγάλα, ούτε υπερβολικά λεπτά, τα ισορροπημένα χείλη ανήκουν σε ένα άτομο που τηρεί στις σχέσεις του σωστές αναλογίες μεταξύ συναισθήματος και λογικής, ενώ δεν είναι -σε καμία περίπτωση- drama queen.

Τα γεμάτα


Το εξίσου γεμάτο πάνω και κάτω χείλος είναι σύνηθες χαρακτηριστικό των δοτικών ανθρώπων που βάζουν τους άλλους πάνω από τις δικές τους ανάγκες. Γίνονται εξαιρετικές μητέρες και συνήθως, αναζητούν σχέσεις με ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο.

Τα λεπτά


Ένα άτομο που δεν εξαρτάται ούτε από σχέσεις, ούτε από τους δικούς του ανθρώπους. Μπορεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο του, αν δεν βρει κάποιον που θα σέβεται τους στόχους και την ανεξαρτησία του.

Πολύ λεπτό πάνω, κανονικό κάτω


Είναι ο τύπος που βάζει την καριέρα πάνω από την προσωπική του ζωή. Αντιμετωπίζει δυσκολίες στις σχέσεις του, καθώς δεν μπορεί να ανοιχτεί εύκολα. Ενδεικτικά, περίπου το 60% των ανδρών ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Τα πειραγμένα

Η αλλαγή χαρακτηριστικών του προσώπου -κατά την κινέζικη φυσιογνωμική- φέρνει την γενικότερη αλλαγή στη συμπεριφορά. Αυτό το είδος χειλιών υποδεικνύει έναν εγωκεντρικό, αλλά και τολμηρό χαρακτήρα, που ξεκινάει τις σχέσεις με μεγάλες φιλοδοξίες, παραβλέποντας τον κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο.

Μεγάλο στόμα, γεμάτα χείλη

Πολύ γενναιόδωροι με αίσθημα προσφοράς, έρχονται σε αντίθεση με όσους έχουν μεγάλο στόμα αλλά λεπτά χείλη

Μικρο στόμα, γεμάτα χείλη


Στη πρώτη φάση της σχέσης εστιάζουν στην ικανοποίηση των δικών τους αναγκών παραμελώντας αυτές του συντρόφου τους, κάτι που φροντίζουν, όμως, να αλλάξουν στη συνέχεια. Όσοι έχουν μικρό στόμα και λεπτά χείλη δεν χρειάζονται το αίσθημα της συντροφικότητας σε μεγάλο βαθμό, για αυτό και καθυστερούν μέχρι να στεριώσουν σε μια σχέση.

Στρογγυλεμένο σχήμα άνω χείλους


Άτομα ευγενικής φύσης, δείχνουν σεβασμό στους δικούς τους ανθρώπους και τους λαμβάνουν υπ' όψιν σε όλες τις αποφάσεις τους.

Άνω χείλος με έντονη γωνία


Οι άψογες επικοινωνιακές ικανότητες, η δημιουργικότητα και η γρήγορη σκέψη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του ατόμου. Ωστόσο, ο αυθορμητισμός τους στην έκφραση, τους βάζει σε προβλήματα.

Χείλη που δείχνουν πιο φουσκωτά στο κέντρο


Είναι κοινωνικά άτομα που λατρεύουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Διακατέχονται, όμως, από υπερβολή και κακομαθημένες αντιδράσεις μέσα στις σχέσεις τους.

Το άνω χείλος είναι ευθεία γραμμή


Χαρακτηρίζονται από έντονη δοτικότητα και αίσθημα ευθύνης. Η ανάλωση τους στη συνεχή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, τους αποκόβει από την επαφή με τα ειλικρινή συναισθήματα και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Πηγή: Σοφία Ξυλιά, marieclaire.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ