Γίναμε ξανά παιδιά στο Μουσείο του ΟΤΕ - Διαδραστικά παιχνίδια, γκράφιτι & διασκέδαση για όλη την οικογένεια

Ξεναγήσεις στην ιστορία, διαδραστικά παιχνίδια και γκράφιτι πρωταγωνιστούν στην τριήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 

 

Tο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ (Πρωτέως 25, Κηφισιά 14564) οργάνωσε εκδηλώσεις που παντρεύουν την ιστορία με την διασκέδαση και ανοίγουν την αγκαλιά τους σε όλες τις προτιμήσεις και φυσικά το Eirinika δεν θα μπορούσε να λείπει!

Έτσι, την Κυριακή που μας πέρασε, πέρασα.... και εγώ σαν μικρή που είμαι (:η νοιώθω τελοσπάντων)το κατώφλι του Μουσείου τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ!

Φτάνοντας, είδα πολλά παιδιά από 4 έως και 14 ετών να περιμένουν ανυπόμονα να ξεκινήσουν οι δράσεις που είχε ετοιμάσει η δραστήρια  ομάδα του Μουσείου.

Ανακαλύψαμε λοιπόν πώς μετέφεραν μηνύματα στην αρχαιότητα πριν το...  viber & το Facebook, κάναμε τα δικά μας γκράφιτι, στείλαμε κουκουβάγιες και κυρίως περάσαμε ένα φανταστικό πρωινό δωρεάν!

Μαμάδες και πιτσιρίκια γέμισαν το Μουσείο και η επικεφαλής του Μουσείου, κυρία Νικολέττα Λιακοσταύρου μου εξήγησε πρόθυμα όλες τις δράσεις που είχαν ετοιμάσει!

Και είχαν πράγματι απ'όλα! Και γκράφιτι, και μηνύματα και κινητά... vintage με κουμπιά, και σταθερά (πιο vintage ακομά με ροδέλα), μέχρι και κουκουβάγιες!

''Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών με αφορμή την γιορτή των Μουσείων αλλά και την γιορτή της Παγκόσμιας ημέρας τηλεπικοινωνιών  (17/5) διαμορφώσαμε, σχεδιάσαμε & προσκαλέσαμε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο όμως. Φέτος το μήνυμα της ΙCOM, του διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων είναι ''Μουσεία και πολιτιστικά τοπία''.

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό το μήνυμα γίνεται πράξη είναι πολύ απλός: Το να διαμορφώσουμε κάτι έξω από την χώρο του Μουσείου όπως τον έχουμε στο μυαλό μας (παλιακό και... βαρετό δηλαδή)  και να εντάξουμε στα προγράμματα μας μια μορφή από την τοπική κοινωνία, στην οποία και πρωταγωνιστεί η ομαδικότητα & η συνεισφορά' μου εξήγησε όλο χαρά.

''Στον εξωτερικό μας χώρο αλλά και σε όλη την Κηφισιά, βάλαμε μικρά καλέσματα για να έρθει ο κόσμος στην Πρωτέως 25 και στο Μουσείο μας και να ανακαλύψει όλα όσα είχαμε ετοιμάσει δωρεάν για όλα τα παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.  '' συνέχισε με περίσσιο ενθουσιασμό και αγάπη για τα παιδιά.

''Σχεδιάσαμε προγράμματα για παιδιά από 4-6 ετών που  έφτιαξαν ένα άλογο, μπήκανε μέσα στο Μουσείο και ανακάλυψαν τα περιστέρια αλλά και τους ιππείς που μετέφεραν τα μηνύματα στην Αρχαία Ελλάδα. Έπειτα, με διάφορα τυπώματα από τον κήπο του Μουσείο ολοκληρώθηκε μια εμπειρία που αφορά την συνεργασία γονείς - παιδιών.

Στο 2ο πρόγραμμα μας, στα μικρά κηπάκια του Μουσείου τα παιδιά επιδόθηκαν σε ένα ''κυνήγι θησαυρού'' και πήγαν μέσα στην έκθεση για να ολοκληρωθεί η δράση με γνώση, παιχνίδι και μια χαρούμενη ώρα μέσα στο Μουσείο.

Τα προγράμματα μας είχαν μια διαφοροποίηση στις ηλικίες για φέτος, Σχεδιάσαμε προγράμματα για παιδιά 4-6 ετών, 6- 12 ετών αλλά και ένα ειδικό πρόγραμμα για μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών που έγιναν street artists και έκαναν τα δικά τους γκράφιτι στον εξωτερικό χώρο της αυλής του Μουσείου.''

Δεν μπορούσα λοιπόν να μην ρωτήσω πόσο καιρό ακόμα θα έχουμε την ευκαιρία να σπεύσουμε στο Μουσείο και να περάσουμε φανταστικά χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ:

''Τα προγράμματα μας ολοκληρώθηκαν για την σχολική χρονιά, αλλά ετοιμάζουμε μια έκθεση στον χώρο του Μουσείου που θα έχει όλα όσα έφτιαξαν τα παιδιά καθ'όλη την διάρκεια της σεζόν.

Σας περιμένουμε λοιπόν από τέλος Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να μάθουμε, να παίξουμε και να ανακαλύψουμε νέα πράγματα μαζί!'' κατέληξε με το χαμόγελο της να φωτίζει την αίθουσα.

Εγώ θα πάρω ανίψια, ξαδέρφια, μικρά και μεγάλα παιδιά και θα πάω.... δεν νομίζω να λείπετε;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ