Ο Γιάννης Λουκάκος μας μαθαίνει τα μυστικά για το υπέροχο Χανιώτικο μπουρέκι!

Μια πεντανόστιμο συνταγή από την Κρήτη με οδηγίες του Γιάννη Λουκάκου. 

Υλικά

1 αυγό
90 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
140 γρ. πατάτα, σε λεπτές φέτες
100 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο
δυόσμος, ψιλοκομμένος
120 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
αλάτι

 

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής​

Εκτέλεση

Σ' ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε 2 τσέρκια με διάμετρο 8 εκ. Στρώνουμε τις πατάτες στα τσέρκια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε τοποθετώντας εναλλάξ τα 80 γρ κίτρινου τυριού, την ξινομυζήθρα, τον δυόσμο και το κολοκύθι. Συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά.

Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Πιέζουμε ελαφρώς τα υλικά στο τσέρκι και περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των μπουρεκιών με 20 γρ κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και η επιφάνεια του μπουρεκιού να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ