Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus - Τα πρόσωπα της τραγωδίας & οι ιστορίες τους

Τα πρώτα ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη την Πέμπτη στη Μεσόγειο, έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του Αιγυπτιακού στρατού.

 

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, σωσίβια, ένα καλώδιο USB, κομμάτια από κάθισμα και ο υπνόσακος ενός μωρού, ενώ σε ένα από τα συντρίμμια διακρίνεται και το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που παρουσίασε η Aviation Herald για ύπαρξη καπνού μέσα στο αεροσκάφος πριν τη πτώση, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης.

«Έχουμε λάβει γνώση των πληροφοριών από τον Τύπο. Προς το παρόν, δεν μπορώ ούτε να τις επιβεβαιώσω, ούτε να τις διαψεύσω» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αιγύπτιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, αργότερα γάλλοι ερευνητές δήλωσαν ότι καπνός ανιχνεύθηκε σε πολλά σημεία του αεροπλάνου της EgyptAir προτού συντριβεί. Έσπευσαν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι μέχρι να βρεθούν τα μαύρα κουτιά, δεν μπορεί να εξηγηθεί τι προκάλεσε τον καπνό.

Στο Παρίσι από όπου αναχώρησε η πτήση, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε αεροσκάφη, αλλά και λεπτομερής εξέταση του υλικού που έχουν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να προκρίνουν το ενδεχόμενο δυστυχήματος ή τρομοκρατικής επίθεσης. «Δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη αιτία» σημείωσε.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Το αλαλούμ που δημιουργήθηκε για περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο με τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus της EgyptAir που συνετρίβη στην Μεσόγειο, ανοικτά της Αλεξάνδρειας, επέτεινε την αγωνία των συγγενών των επιβατών. 

Χθες, ο φόβος και η ελπίδα μετατράπηκε σε θρήνο. Οι ιστορίες των 66 θυμάτων της νέας αεροπορικής τραγωδίας, που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκλονίζουν. 

Μοχαμάντ Μαμντούχ Ασέμ

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης 804 Μοχαμάντ Μαμντούχ Ασέμ, ονειρευόταν ότι θα γίνει πιλότος από όταν ήταν πέντε ετών. Ο πατέρας του εργάζεται στην EgyptAir και ο Ασέμ από μικρός ήθελε να του μοιάσει και μία ημέρα να καταφέρει να πετάξει αεροπλάνο. 

Ένας παιδικός του φίλος, ο Ομάρ Νασέφ, δήλωσε: «Ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος. Το μόνο που ξέρω είναι ότι λάτρευε να πετάει. Αυτή η δουλειά ήταν το όνειρό του». 

Μοχάμεντ Σαΐντ Αλί Σακίρ

Ο Μοχάμεντ Σαΐντ Αλί Σακίρ ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της EgyptAir. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι επρόκειτο για έναν πεπειραμένο πιλότο, ενώ μόλις έμαθαν το δυσάρεστο νέο, πολλοί φίλοι και συνάδερφοί του άλλαξαν τις φωτογραφίες στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποστάροντας μία παραδοσιακή μουσουλμανική έκφραση για τον θάνατο. 

Σαμάρ Εζ Ελντίν

Η Σαμάρ Εζ Ελντίν ήταν μέλος του πληρώματος. Συγγενικό της πρόσωπο δήλωσε ότι η Ελντίν είχε παντρευτεί πρόσφατα, καθώς και πως μέχρι την τελευταία στιγμή η οικογένειά της ήλπιζε ότι θα την βρει ζωντανή. 

Ρίτσαρντ Όσμαν

Στην μοιραία πτήση επέβαινε ο Ρίτσαρντ Όσμαν, γεωλόγος από την Βρετανία. Ο 40χρονος - που πρόσφατα είχε γίνει πατέρας για δεύτερη φορά - πραγματοποιούσε συχνά το συγκεκριμένο δρομολόγιο, καθώς εργαζόταν για μία εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην Αίγυπτο. 

Ο αδερφός του Άλιστερ έκανε λόγο για έναν «αξιαγάπητο» άνθρωπο, ο οποίος ήταν ευτυχισμένος για τον ερχομό της δεύτερης κόρης του. «Ήταν παθιασμένος με την δουλειά του και πολλοί τον θαύμαζαν για την δυναμικότητά του και τις αρχές του», ανέφερε.

Πασκάλ Χες

Ο Πασκάλ Χες ήταν Γάλλος φωτογράφος. Οι φίλοι του αναφέρουν ότι ήταν ανήσυχος πριν μπει στο μοιραίο αεροσκάφος. Ο Χες - ένας από τους 15 Γάλλους που επέβαιναν στο Airbus - λίγο έλειψε να μην προλάβει την πτήση, καθώς είχε χάσει το διαβατήριό του, γεγονός που τον κράτησε ξάγρυπνο για τρεις ημέρες. Ταξίδευε στην Αίγυπτο για δεκαήμερες διακοπές. 

Ένας φίλος του δήλωσε στα γαλλικά μέσα: «Δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες, μέχρι που κάποιος βρήκε το διαβατήριό του στον δόμο». Πάντως, ένα άλλο κοντινό του πρόσωπο τόνισε ότι είχε αμφιβολίες για το εάν θα έπρεπε να ταξιδέψει, ακόμη και όταν βρήκε το διαβατήριό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ