Αδερφές με νευρική ανορεξία αποκαλύπτουν τη «μάχη» τους & δίνουν το δικό τους μήνυμα

Η 24χρονη σήμερα Courtney Grimshaw ήταν μόλις 12 ετών όταν άρχισε να περιορίζει τη διατροφή της για να είναι λεπτότερη και πιο δημοφιλής από την αδερφή της, Rebecca, η οποία ήταν τότε 14 ετών.

Η τελευταία συχνά πείραζε την αδερφή της για τα κιλά της και το σώμα της αλλά αυτό έχει τελικά καταστροφικές συνέπειες. Η Courtney έχασε 22 κιλά μέσα σε ένα χρόνο και μέχρι την ηλικία των 15 ετών είχε σκελετωθεί.

Οι αδερφές άρχισαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα είναι πιο αδύνατη, έτρωγαν μόνο 350 θερμίδες την ημέρα και έκαναν πολύ έντονη άσκηση. Όμως μέσα σε λίγο καιρό η Courtney έφτασε το σώμα της στα όρια του. Η ίδια παραδέχεται ότι ξεκίνησε να χάσει μόλις 2 κιλά αλλά σιγά σιγά περιόρισε πολύ το φαγητό που έτρωγε.

«Ανταγωνιζόμασταν και οι δύο για το ποια θα αδελφή θα είναι πιο αδύνατη μέχρι που συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που κάναμε ήταν αρκετά επικίνδυνο. Αλλά είχα ξεφύγει.

Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι θέλω να χάσω περισσότερο βάρος» αποκαλύπτει η Courtney στην Daily Mail και αναφέρει ότι κοιταζόταν στον καθρέφτη και παραδέχεται ότι παρόλο που ήταν αδύνατη έβλεπε ότι είχε πολύ λίπος.

Λόγω του γεγονότος ότι σπάνια έτρωγε όλη η οικογένεια μαζί, οι γονείς τους δεν κατάλαβαν από την αρχή το πρόβλημα. Η ζημιά είχε γίνει και οι δύο αδερφές όχι μόνο δεν το είχαν συνειδητοποιήσει αλλά το μόνο που τις ενδιέφερε ήταν να ανταγωνιστούν για το ποια θα είναι πιο αδύνατη. Όταν η Rebecca κατάλαβε το πρόβλημα και ήθελε να βοηθήσει την αδερφή της εκείνη αρνιόταν γιατί τη θεωρούσε υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Στράφηκε μάλιστα σιγά σιγά στο αλκοόλ και της πήρε καιρό με τη βοήθεια ειδικών να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Πλέον οι δύο αδερφές είναι πιο κοντά από ποτέ, στηρίζουν η μία την άλλη, έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα της ανορεξίας και σκοπός τους είναι να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ