Good News: Να δείτε την Έκθεση νέων δημιουργών άνω των 65 ετών - Η ζωή αλλιώς

Σχεδιάζεται για άτομα άνω των 65 και παρουσιάζει την τέχνη ως μορφή ψυχοθεραπείας. 

Η έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ φιλοξενείται στο Φουαγιέ του 4ου ορόφου της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια δειγματοληπτική συλλογή έργων που παρήγαγε μια ομάδα ανθρώπων στη διάρκεια των τριών περασμένων ετών, στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων της Στέγης. Τα άτομα της ομάδας αυτής έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι όλοι τους άνω των 65 ετών.

Σε αυτά τα χρόνια η ομάδα εργάστηκε με μια ποικιλία μέσων τόσο σε δισδιάστατη όσο και σε τρισδιάστατη μορφή για να δημιουργήσει ένα μικρό φάκελο έργων.

Οι περισσότεροι από όσους και όσες συμμετείχαν στην τάξη συγκαταλέγονται στους λάτρεις της τέχνης, αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτήν. Όταν την συνάντησαν, όμως, ξανά ενθουσιασμός και περιέργεια τούς κυρίευσε.  

Έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν την τέχνη προκειμένου να επικοινωνήσουν ιδέες, αλλά και ως μορφή ψυχοθεραπείας. 

«Ως εκπαιδευτικός, παίρνω πολλά πράγματα από αυτή την εμπειρία. Πέρα από τα αναμενόμενα οφέλη της διδασκαλίας, όπως είναι το να βλέπω τους μαθητές μου να καλλιεργούν το ταλέντο τους και να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, υπάρχουν επιπλέον απολαύσεις όταν δουλεύεις με μια ομάδα αυτής της ηλικίας», δηλώνει η η εικαστικός και υπεύθυνη των εργαστηρίων, Νάντια Αλ Φουνέρι μιλώντας για την εμπειρία της από την επαφή με τους 65χρονους. 

«Τα άτομα της ομάδας είναι διαβασμένα, καλλιεργημένα και ενεργά, και μέσα από τις συζητήσεις που κάνουμε στην τάξη απορροφώ μια γνώση ολόκληρης ζωής μέσα από την εμπειρία τους. Με εμπνέουν επίσης για την εποχή που θα έχω μεγαλώσει. Ξέρω πλέον ότι μπορώ να επιλέξω να είμαι σαν τους μαθητές μου: να ανακαλύπτω διαρκώς και να παραμένω νέα σε κάθε ηλικία», πρόσθεσε. 

Πληροφορίες
Μέχρι τις 12 Ιουνίου  στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Είσοδος δωρεάν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ