Πιάτσα Γλυφάδα: Η πιο happy καλοκαιρινή πόλη μες την πόλη: Κοσμοπολίτικη- cool day & night

Με το που παρκάρεις το αυτοκίνητο στη Γλυφάδα (στην Κάτω Γλυφάδα, για την ακρίβεια, που χωρίζεται από την ήσυχη Άνω Γλυφάδα από τη Λ. Βουλιαγμένης ) αρχίζει το fun: σε κάθε γωνιά κάτι γίνεται, παντού υπάρχουν πράγματα να δεις, να αγοράσεις, να φας, να πιεις, να ανακαλύψεις, να χαζέψεις. 

Σφύζει από ζωή η πόλη, είτε κατέβεις πρωί για καφέ και shopping, είτε βράδυ για κοκτέιλ, party και χορό, είτε για φαγητό από όλες τις γωνιές της γης οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, και μόνο που περπατάς στους δρόμους, ειδικά τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι, απολαμβάνεις ένα είδος free αναψυχής.

 

Ωραία ντυσίματα, ίσως τα πιο ωραία σε ολόκληρη την Αθήνα, τα πιο γυμνασμένα κορμιά, χαλαρό στιλ με βερμούδες και σαγιονάρες, γνωστοί αθλητές, hipsters και skaters και μια μεγάλη πολυεθνική κοινότητα που χαρίζει έναν επιπλέον κοσμοπολίτικο αέρα, αφού η Γλυφάδα είναι τόπος κατοικίας για πολλούς ξένους που ζουν στην Αττική.


Επίκεντρο η πολύβουη κεντρική πλατεία με την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,
λίγο πιο πάνω η λαμπερή πλατεία Εσπερίδων και ακόμα πιο πάνω, στο κλειστό κολυμβητήριο, μια δυνατή πιάτσα με εστιατόρια, μπαρ, μπουτίκ…

 

Από εκεί και πέρα, οι δρόμοι που ορίζουν το lifestyle της εξόδου: η εμπορική Αγγέλου Μεταξά με τα πλατιά άνετα πεζοδρόμια όπου κάνεις χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβεις δίπλα σε υπέροχες βιτρίνες, η Ζησιμοπούλου γνωστή και ως «ο δρόμος με τις καφετέριες» με cafes-υπερπαραγωγή και, τελευταία, με λαμπερά εστιατόρια, η Κωνσταντινουπόλεως, αλλιώς και «Μπιφτεκούπολη» όπου οι αφίξεις είναι συνεχείς και ο δρόμος αρχίζει να ξανακερδίζει… πιρουνιά-πιρουνιά την παλιά του δόξα, η Κύπρου που συγκεντρώνει τα περισσότερα εστιατόρια με δροσερές καταπράσινες αυλές…

Άλλωστε η Γλυφάδα ήταν κάποτε κατάφυτη και κρατάει ακόμα αρκετό από το πράσινό της, ενώ οι ωραίες μονοκατοικίες που κάνουν flashback στην εποχή που η περιοχή ήταν θρυλική λουτρόπολη, αναδεικνύονται σιγά-σιγά καθώς ανακαινίζονται φιλοξενώντας πλέον καταστήματα. 


Γύρω και ανάμεσα στις πλατείες και τους μεγάλους δρόμους,
ένα ολόκληρο πλέγμα από εμπορικά κέντρα με τις στοές τους και τη «δημοκρατική» συνύπαρξη όλων των ειδών (δίπλα στο φιρμάτο μαγαζί με ρούχα ξεπροβάλλει ένα σουσάδικο και δίπλα του ένα μαγαζί με διακοσμητικά ), ιδιαίτερα καταστήματα που μεταμορφώνουν το καθημερινό σε happening –από φαρμακεία μέχρι studios για μανικιούρ–, καλόγουστες γυναικείες μπουτίκ και καταστήματα παπουτσιών με διεθνείς φίρμες και πολλά γοητευτικά μαγαζιά με ανδρικά ρούχα. 

 

Η βραδινή Γλυφάδα έχει φώτα, λάμψη, βερμούδες και signé ρούχα, Αθηναίους αποφασισμένους να «κλείσουν το μαγαζί» προτού γυρίσουν σπίτι τους και φοβερά μπαράκια με εντυπωσιακά κοκτέιλ και ωραίες μουσικές, κομψά εστιατόρια για πιο ήσυχες καταστάσεις, άπειρα μπεργκεράδικα και street food corners, μεζεδοπωλεία με γκουρμέ μεζέδες δίπλα στη μαρίνα, μοδάτα νυχτερινά spots πάνω στη θάλασσα. Και βέβαια άπλα για βόλτες και γωνιές για ρομαντζάδα με τη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα να προσφέρουν γαλάζιες ανάσες, σε απόσταση αναπνοής από το αθηναϊκό κέντρο.

Η Γλυφάδα μας γοητεύει γιατί υπόσχεται διαρκώς αλλαγή. Από χειμώνα σε καλοκαίρι, τα στέκια ανανεώνονται, νέα εστιατόρια, καταστήματα και hot spots βγαίνουν στον αφρό και γίνονται talk of the town, κατακλύζονται από κόσμο με διάθεση εξωστρέφειας.

 

Όπως και να φτάσεις εδώ, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το λεωφορείο, είτε με το τραμ που σε φέρνει από το κέντρο στα νότια διασχίζοντας χαλαρά την υπέροχη Αθηναϊκή Ριβιέρα, τουρίστας στην ίδια σου την πόλη, με όποια διάθεση κι αν ξεκινήσεις, η Γλυφάδα σε ανεβάζει και σε βάζει άμεσα στο mood του ελληνικού καλοκαιριού. 

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ