Η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει καθαριστήριο στις ΗΠΑ: Τον μεγάλωσα, δεν διάβαζε, έκανε απεργίες πείνας & κοιμόταν με την μπάλα

Στη Νέα Υόρκη ζει από το 1998 η θεία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και επιβιώνει διευθύνοντας ένα στεγνοκαθαριστήριο.

Η Κο Γιονγκ Σουκ, που πλέον ζει στην αμερικανική μεγαλούπολη με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά έχοντας λάβει νέο όνομα, είναι η αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ζεύγος, που βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε αποσταλεί στην Ελβετία με αποστολή να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιν Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.

Ο τωρινός ηγέτης της Βορείου Κορέας, «δε δημιουργούσε προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή», δηλώνει στην εφημερίδα Washington Post η Κο.

Σύμφωνα με την Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλ. ήταν 27 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του στην κεφαλή του κράτους κι όχι 33, ή 34 ετών όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γιος της Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. «Εκείνος κι ο γιός μου ήσαν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυο τους», προσθέτει.

Το πάθος του Κιν Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η Κο. «Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του», κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά, τονίζει.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμα του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει πλειστάκις στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν πρώην συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς.

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας. Το μήνυμα του ήλθε στα όγδοα γενέθλιά του, όταν έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του στη σχετική τελετή.

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ώθησαν την Κο να αυτομολήσει στις ΗΠΑ, όπου έφθασαν μαζί με τον σύζυγό της έπειτα από το άσυλο που ζήτησαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βέρνη.
Μετά την εξαντλητική ανάκριση τους επί πολλούς μήνες, έλαβαν επιτέλους την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, σε μία τοποθεσία «σε απόσταση λίγων ωρών από τη Νέα Υόρκη», όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους με διαφορετικά ονόματα—που η εφημερίδα φροντίζει να μην αποκαλύψει—κι έστησαν μία επιχείρηση με την οικονομική βοήθεια της CIA.

Τα τρία παιδιά της Κο φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και βρήκαν δουλειά στις ΗΠΑ.

Μολονότι το ζεύγος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA, ο σύζυγός της Ρι Γκανγκ διατρανώνει πως ουδέποτε απεκάλυψαν κάποιο κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ.

Η CIA «πίστευε πως εμείς γνωρίζαμε μυστικά του κράτους, όμως εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Εμείς άλλο δεν κάναμε παρά να φροντίζουμε τα παιδιά και να τα βοηθούμε στα μαθήματά τους», προσθέτει.

Το ζευγάρι φροντίζει επιμελώς να διατηρήσει αναλλοίωτη την ιδιωτική του ζωή, αλλά δείχνει επίσης προσοχή στο πως απευθύνεται στον ανιψιό της Κο, «τον οποίο αναφέρουν ως ‘στρατάρχη Κιν Γιονγκ Ουν’», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ