Προφυλακιστέος ο «δράκος» του Αμαρουσίου: Τι υποστήριξε στον ανακριτή

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, πήρε αμέσως μετά τη σύντομη απολογία του στον ανακριτή, ο 30χρονος φερόμενος ως «δράκος» του Αμαρουσίου. 

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για κατηγορία που αφορά σε απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία. Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για τις πράξεις που του καταλογίζονται. 

 

Ο 30χρονος, μετά την απολογία του, κατά την διάρκεια της οποίας φέρεται να ομολόγησε έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, κρίθηκε προφυλακιστέος και αφού εξεταστεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης. 

Ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, Δημήτρη Ράπτη, ζήτησε «χίλια συγγνώμη» από τις οικογένειες των θυμάτων του, πλην όμως αρνήθηκε ότι σκοπός του ήταν να βιάσει τα θύματά του. Όπως φέρεται να είπε ήθελε μόνο να «μειώσει τη γυναικεία υπόσταση» και αυτό, κατά το συνήγορό του, επειδή είχε πληγωθεί, μετά τη διάλυση μακροχρόνιας σχέσης που διατηρούσε με γυναίκα η οποία και τον εκεμταλεύτηκε. 

Εδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ράπτης «η οικογένεια του κατηγορούμενου αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζητούν πραγματική συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη, από τις γυναίκες οι οποίες υπέστησαν τη δράση του». Ο ίδιος ανέφερε ότι ανέμενε την απόφασή της Δικαιοσύνης περί προφυλάκισης και άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησαν τα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας τον εντολέα του ως «δράκο».
 
Ο συνήγορος ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια να συνδεθεί ο 30χρονος εντολέας του με τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, κάτι που δεν αποδεικνύεται, όπως είπε, από κανένα στοιχείο. «Ο "δράκος" κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας» τόνισε με αφορμή το γεγονός ότι ο δολοφόνος της άτυχης 69χρονης κυκλοφορεί ελεύθερος. 
«Δεν είναι βιαστής»

«Δεν είναι ούτε "δράκος", ούτε βιαστής. Είναι άρρωστος και διατάχθηκε από τον ανακριτή η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στο Κορυδαλλό. Παράλληλα, ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα για να ορίσει και δικό του ψυχιάτρο. Ένας βιαστής δεν μπορεί να έχει τέτοιο τρόπο δράσης. Είχε σύγχυση. Έκανε ό,τι έκανε για να μειώσει το γυναικείο φύλο», πρόσθεσε ο κ.Ράπτης.

Όπως διευκρίνισε ο εντολέας του προέρχεται από μια καλή οικογένεια αλλά όλα άλλαξαν στη ζωή του, όταν χώρισε από μακροχρόνια σχέση που διατηρούσε με μια γυναίκα, η οποία «αφού τον εκμεταλλεύτηκε τον παράτησε». Το γεγονός αυτό - όπως είπε - είχε σαν αποτέλεσμα, «να απομονωθεί και να πέσει σε κατάθλιψη. Επαναλαμβάνω ότι δεν το έκανε για να βιάσει αλλά για να μειώσει το γυναικείο φύλο», δήλωσε ο κ.Ράπτης.

 
Κατά το συνήγορο, ο 30χρονος ενώπιον του ανακριτή ομολόγησε και τις έξι επιθέσεις, αρνούμενος όμως ότι σκοπός του ήταν ο βιασμός.  

«Δεν είναι δράκος, ούτε βιαστής ο εντολέας μου»

Ο δικηγόρος, μέσω του οποίου ο 30χρονος φέρεται να ζητάει συγνώμη από τα θύματα του, υποστήριξε πως ο εντολέας του δεν είχε σκοπό να βιάσει τις γυναίκες αλλά μόνο "να τις μειώσει" εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης: "Δεν είναι ούτε δράκος, ούτε βιαστής.

 

Είναι άρρωστος και διατάχθηκε από τον ανακριτή η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στο Κορυδαλλό.Προέρχεται από μια καλή οικογένεια αλλά όλα άλλαξαν στη ζωή του, όταν χώρισε από μακροχρόνια σχέση που διατηρούσε με μια γυναίκα, η οποία αφού τον εκμεταλλεύτηκε τον παράτησε. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να απομονωθεί και να πέσει σε κατάθλιψη."


Όπως ανέφερε ο κ. Ράπτης "η οικογένεια του κατηγορούμενου αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζητούν πραγματική συγνώμη, χίλιες φορές συγνώμη, από τις γυναίκες οι οποίες υπέστησαν τη δράση του".

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην στάση που τήρησαν πολλά ΜΜΕ απέναντι στον 30χρονο ,χαρακτηρίζοντάς τον "δράκο" ενώ επεσήμανε και "την προσπάθεια να συνδεθεί με την δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου" κάτι που δεν προκύπτει "από κανένα στοιχείο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ