Η Google Hellas και οι Ελληνίδες στην νέα digital εποχή: Όσα με εντυπωσίασαν στο event που συντόνισα

Η Google προωθεί τις γυναίκες σε διοικητικές θέσεις στο χώρο της διαφήμισης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ανέλαβα τον συντονισμό της συζήτησης με μεγάλη μου χαρά φυσικά, όπως κάνω σε οτιδήποτε αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών, το λεγόμενο empowerment.

Η πρώτη συνάντηση CEO γυναικών του χώρου του Digital Advertising έγινε στα γραφεία της Google στο Μαρούσι.

Σκοπός; Να συγκεντρωθούν πετυχημένες γυναίκες που ήδη κατέχουν ηγετικές θέσεις σε μία συζήτηση για την ασυνείδητη προκατάληψη που επικρατεί ως προς τον ρόλο των γυναικών καθώς και την συνύπαρξη ανδρών και γυναικών.

Άνδρες και γυναίκες, μέσα από τις ομιλίες τους είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες, τα δικά τους προσωπικά εμπόδια που αντιμετώπισαν για να καταφέρουν να καταξιωθούν στην καριέρα τους. Μας περιέγραψαν όμως και πως είναι να διοικείς μια ομάδα που αποτελείται μόνο γυναίκες.

Βασική ομιλήτρια η Edina Heal, Google Country Director της Ουγγαρίας. Η κυρία  Hell εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που μας έδειξε σε διαφάνειες -για τα ποσοστά ανδρών σε σχέση με τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, τα χαρακτηριστικά τους, τα θετικά και τα αρνητικά τους -  άφησε για λίγο τους αριθμούς στην άκρη και μίλησε για την προσωπική της εμπειρία. Όπως είπε η ίδια ’όταν είσαι μικρή σε ηλικία δεν καταλαβαίνεις πως υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις σε κλίμακα, τότε αντιλαμβάνεσαι την διαφορά αυτή’’.

H Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner της Focus Bari, αυτοδημιούργητη σε μια εποχή που σκοπός της γυναίκας ήταν ό γάμος. Η ομιλία της πραγματικά μας συνεπήρε.  Καθ’ όλη την διάρκεια δεν κοίταξε μια στιγμή τις σημειώσεις της. Καθηλωτική και πολύ inspiring μας άφησε μια αίσθηση δυναμισμού και αισιοδοξίας. Ένα φωτεινό παράδειγμα πως μια γυναίκα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά!

Ο παλιός μου συνεργάτης Ηλίας Σούσης, πλέον Head of Domestic & Agencies Google Greece, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που απαρτίζουν μόνο γυναίκες . ‘’Οι γυναίκες έχετε έμφυτο το multitasking, όχι πως ένας άνδρας δεν μπορεί να το έχει, αλλά σε εσάς είναι έμφυτο’’ λέει ο Ηλίας ενώ δηλώνει πολύ χαρούμενος που η ομάδα του αποτελείτε από γυναίκες ‘’ Είναι δημιουργικές και πολύ συνεπείς’’ συμπληρώνει.

Και οι καλεσμένες όμως συμμετείχαν στην συζήτηση με τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες,  τις παρατηρήσεις και τα σχόλια τους.

Η Google έχει σκοπό να συνεχίσει την ενέργεια αυτή και με άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας κοινότητας που θα βοηθά νέες κοπέλες να εξελιχθούν και να πετύχουν στον χώρο της διαφήμισης και ιδιαίτερα της τεχνολογίας, ένας χώρος που στις ημέρες μας παραμένει ανδροκρατούμενος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ