Τελικά λουκέτο στο ξενοδοχείο Athens Ledra: Τι λένε οι εργαζόμενοι

Mετά το ιστορικό «Πεντελικόν», το Esperia Hotel στη Σταδίου, το La Mirage στην Ομόνοια και το Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, έφτασε η σειρά του πολυτελούς Athens Ledra.

Ακόμη ένα ηχηρό λουκέτο βρίσκεται προ των πυλών στον ξενοδοχειακό κλάδο, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει απανωτά ρεκόρ. Το ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού κλείνει και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι ότι θα απολυθούν και οι πελάτες ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο για να διαμείνουν.

Το ξενοδοχείο κλείνει λόγω οικονομικών δυσκολιών, παρά το γεγονός ότι το Ledra λειτουργεί αυτές τις μέρες με πληρότητα 70 έως 80%, σε σύνολο 314 δωματίων, σύμφωνα με εργαζόμενους.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, όλοι οι επισκέπτες θα απομακρυνθούν από το ξενοδοχείο είτε σήμερα είτε αύριο, ενώ παράλληλα δεν γίνονται δεκτοί για check-in νέοι πελάτες, οι οποίοι διοχετεύονται σε άλλα ξενοδοχεία.

Το προσωπικό σχεδόν στο σύνολό του προχωρά σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και δεν έχουν λάβει ούτε το δώρο Πάσχα.

Το χρονικό

Τα πρώτα προβλήματα για το ξενοδοχείο των 314 δωματίων είχαν αρχίσει να ανακύπτουν το 2013, όταν το σημερινό Athens Ledra σταμάτησε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της Marriott. Μετά από 30 χρόνια συνεργασίας, η οικογένεια Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν συμφώνησαν για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του 2013. Το management της πεντάστερης μονάδας ανέλαβε από την 1 Ιανουαρίου του 2014 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, η ΑΣΤΥ Α.Ε., η οποία μετονόμασε το ξενοδοχείο σε Athens Ledra. Οι... περιπέτειες, όμως, για την οικογένεια Παρασκευαΐδη δεν είχαν τέλος, αφού στη συνέχεια η Alpha Bank έβγαλε το ξενοδοχείο σε πλειστηριασμό λόγω οφειλών, με αρχική τιμή εκκίνησης τα 41,1 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη διαδικασία εκποίησης αποφεύχθηκε, καθώς η ΑΣΤΥ έκανε αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα λόγω χρεών, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή για ακύρωση του πλειστηριασμού. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο, η αίτηση δεν έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αποτέλεσμα η Alpha Bank να επανεκκινήσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει εκ νέου σε ανακοίνωση πλειστηριασμού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η επισπεύδουσα τράπεζα προσέγγισε μεγάλους ξενοδοχειακούς όμιλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του Athens Ledra, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν προχώρησε καθώς πολλοί είχαν κάνει λόγο για την υψηλή τιμής εκκίνησης, αλλά και το υψηλό κόστος της ανακαίνισης του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ