Αυτή την ώρα στο Μαξίμου ο Μπαν Κι-Μουν - Όλη η ατζέντα των συνομιλιών με τον Α. Τσίπρα

Για τις 9:30 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Μετά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα κάνουν δηλώσεις. 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Προσφυγικού και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και στους Έλληνες για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση. Η επίσκεψή του έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε κάνει τον Μάιο στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπεύθυνος για τη διεθνή μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι επισκέψεις αυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για το Προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα. 

"Καλωσορίζουμε τον κ. Μπαν Κι-μουν, Γ.Γ. του ΟΗΕ, καθοριστικού παράγοντα για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα" έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Πρωθυπουργός ανεβάζοντας και μια φωτογραφία απο τη συνάντησή τους.

Δείτε την ανάρτηση:

Στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα βρεθούν το Προσφυγικό, όσο και το ζήτημα των συνομιλιών για ειρήνευση και πολιτική λύση στη Συρία και τη Λιβύη, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις χώρες αυτές αποτελεί την αιτία των προσφυγικών ροών. Επιπλέον, θα συζητηθεί και το Κυπριακό, η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. 

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος και του είχε απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το νησί ενώ θα επισκεφθεί και προσφυγικές δομές στο νησί. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ