Καταπληκτική καλοκαιρινή ανοιχτή σπανακόπιτα: Εκτέλεση step by step από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια νόστιμη σπανακόπιτα, βήμα- βήμα από τα χέρια του Άκη μας στο πιάτο σας. 

Συστατικά
1 φύλλο ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
800 γρ. φρέσκο σπανάκι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
1/3 του μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1-2 μάτσα δυόσμο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας , μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία για 5-7 λεπτά.
Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
Στρώνουμε 1 φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα.
Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω . Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ