Πανεπιστημιακή έρευνα: Σεξ και αλκοόλ φέρνουν μεγαλύτερη χαρά από θρησκεία και παιδιά

Μπορεί τα λεφτά να μην μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, ωστόσο το σεξ και το αλκοόλ σίγουρα μπορεί, όλα αυτά σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έρχεται να σκορπίσει τη διχόνοια και να ανατρέψει τα δεδομένα. Την έρευνα που πραγματοποίησε ο ψυχολόγος - ερευνητής,Carsten Grimm.
 

Η νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Canterbury στη Νέα Ζηλανδία, έφτασε στο συμπέρασμα μετά από μια έρευνα πως το σεξ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Παράλληλα, η ίδια έρευνα έδειξε πως ακολουθεί το αλκοόλ και η διασκέδαση.

 

Ενώ, η γέννηση και η φροντίδα των παιδιών κατέχει την 5η θέση.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ενδιαφέρουσα μέθοδο για τη συλλογή των δεδομένων, βασιζόμενοι στις δραστηριότητες μιας συνηθισμένης μέρας των συμμετεχόντων σ΄αυτή , αλλά και στα συναισθήματά τους για κάθε δραστηριότητα:μέσω γραπτών μηνυμάτων.


Ο επικεφαλής έβαλε τους συμμετέχοντες της έρευνας να βαθμολογήσουν 30 δραστηριότητες,
από την ανατροφή των παιδιών μέχρι τα βιντεοπαιχνίδια, έχοντας 3 κριτήρια: α) αν τους έδιναν ευχαρίστηση, β)πόσο προσηλωμένοι ήταν σε αυτό που έκαναν και γ) αν τελικά αυτό τους χάριζε ευτυχία.

Νικητής στην μάχη αναδείχθηκε το σεξ, το οποίο κέρδισε τη πρώτη θέση και στις τρεις κατηγορίες. Εν τω μεταξύ, το αλκοόλ τερμάτισε δεύτερο, μιας και είναι μια από τις συνήθεις που χαρίζει ευχαρίστηση, αρκεί να υπάρχει όριο.


Τα άλλα πράγματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι η φροντίδα των παιδιών και το παιχνίδι μαζί τους, που τερμάτισε στην 5η θέση της λίστας, με τον εθελοντισμός και τη φροντίδα να καταλαμβάνουν την 3η θέση. Παράλληλα, ο διαλογισμός και οι θρησκευτικές δραστηριότητες έλαβαν την 4η θέση,ενώ η απόλαυση ενός μουσικού κομματιού και η κοινωνικοποίηση την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: Εlitedaily

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ