Οι τιμές των Ελληνικών ξενοδοχείων σε 19 hot προορισμούς διακοπών - Μύκονος & Σαντορίνη χαμήλωσαν τον πήχη

Στη μηνιαία έρευνα tHPI της trivago, σχετικά με την πορεία που χάραξαν οι τιμές για τον Ιούλιο του 2016 παρατηρήθηκαν ενδιαφέρουσες μεταβολές σε εθνικό επιπέδο. Πόσο όμως θα κοστίσει η διανυκτέρευση σε όσους ταξιδέψουν τον Ιούλιο;

Οι τιμές ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και σύμφωνα με την έρευνα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη μείωσαν τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι. Οι ξενοδοχειακές τιμές στη Σαντορίνη τον Ιούλιο εμφανίζονται φθηνότερες κατά 1,5% και στη Μύκονο κατά 5,9%.

 

Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο.

 

Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό. Στη Λευκάδα οι τιμές είναι αμετάβλητες ενώ στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Ζάκυνθο ο επισκέπτης θα πληρώσει ακριβότερα κατά 7,7%.


Τα ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη μέση τιμή που προκύπτει από την έρευνα της trivago, εμφανίζουν αυξημένες τιμές κατά 16,7%.

Αυξομειώσεις σημειώνουν και οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα καταγράφουν αύξηση κατά 4,1% ενώ στην Αθήνα οι τιμές είναι μειωμένες κατά 10,6%.

Προς τα νότια και ειδικότερα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν φέτος τον Ιούλιο κατά 5,6%.

Τσιμπημένες σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο είναι οι τιμές των ξενοδοχείων στα μαγευτικά Χανιά, αφού καταγράφουν αυξήσεις κατά 12%.

Αντίθετα, στο Ρέθυμνο καταγράφονται μειώσεις που κυμάίνονται στο -8,3%.

Από 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση, φθηνότερα κατά -9,1%, θα πληρώσει ο τουρίστας στο Ναύπλιο.

Στην Πάργα οι τιμές των ξενοδοχείων εκτοξεύτηκαν στα ύψη σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση που καταγράφεται φτάνει στο 31% σε ετήσια βάση.

Ενας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στις Κυκλάδες, η Πάρος καταγράφει αυξήσεις. Μια διανυκτέρευση θα κοστίσει από 93 ευρώ ακριβότερα κατά 10,7% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο και κατά 55% σε σχέση με τον Ιούνιου, όπου η τουριστική κίνηση ήταν περιορισμένη.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται αναλυτικά οι μηνιαίες και οι ετήσιες μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών όσο και η τιμή ανά διανυκτέρευση σε 19 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ