Το άρθρο που πρέπει να διαβάσετε όλοι: Κανείς δεν αξίζει την αγάπη σας περισσότερο από εσάς τους ίδιους

Κανείς δεν αξίζει περισσότερη υποστήριξη, στοργή και εκτίμηση από αυτή που εσείς μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι συνεπαίρνονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους, που τους αγαπούν και τους χαρίζουν μια θέση στη ζωή τους, προσφέροντάς τους ασφάλεια και προστασία.

Αν και μπορεί να αληθεύει το γεγονός ότι όλοι αξίζουμε να μας αγαπούν, να μας σέβονται και να μας εκτιμούν θα πρέπει να μάθετε πρώτα να στρέφετε αυτά τα συναισθήματα προς τα μέσα, σε εσάς. Κανείς δεν αξίζει περισσότερη αγάπη από αυτή που μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας – με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η αυτοεκτίμηση, η δύναμη και η αποφασιστικότητα.

Για να είμαστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει αρκετοί  τομείς της ζωής μας να πηγαίνουν καλά,  αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να καταλάβουμε τι αξίζουμε. Να κατανοήσετε ότι αν δεν αγαπήσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας τότε κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.

Κανείς δεν αξίζει περισσότερο σεβασμό από αυτόν που προσφέρετε στον εαυτό σας
 

Αν δεν σεβαστείτε τον εαυτό σας, θα ανοίξετε την πόρτα στους ανθρώπους που θα σας χειραγωγήσουν, θα σας κατευθύνουν στο δικό τους δρόμο και όλα αυτά θα σας κάνουν να νιώθετε σαν να είστε ένας δευτερεύων χαρακτήρας στη δική σας ζωή.

Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε ότι αξίζετε περισσότερα από την αναγνώριση των άλλων στην καθημερινή σας ζωή, θα κατανοήσετε και πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργήσετε μερικές εσωτερικές αξίες όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ