Βίντεο: H 2 φορές Ολυμπιονίκης Ισινμπάγεβα βάζει τα κλάματα μπροστά στον Πούτιν γιατί αποκλείστηκαν οι Ρώσοι στους Ολυμπιακούς του Ρίο

«Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στους αθλητές, που παρότι δεν έχουν «συλληφθεί» οι ίδιοι ντοπέ, δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη, πως η απουσία των αστέρων της Ρωσίας από τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο υποσκάπτουν την ποιότητα της διοργάνωσης. «Είναι προφανές ότι η απουσία ρωσικού ανταγωνισμού, σε αρκετά αθλήματα, μειώνει αισθητά την ένταση των αγώνων και κατά συνέπεια το θέαμα» είπε στα μέλη της ρωσικής αποστολής που παρευρέθησαν στο Κρεμλίνο.

«Είναι μία καμπάνια ενάντια στον ρωσικό αθλητισμό», πρόσθεσε ο Πούτιν, μιλώντας στην τελετή. «Οι συνάδελφοί σας, από άλλες αθλητικές δυνάμεις, συνειδητοποιούν ότι η αξία των μεταλλίων τους θα είναι διαφορετική. Αυτή η νίκη, θα έχει άλλη γεύση. Ή δεν θα έχει καν γεύση», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποχαιρέτισε την Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας, που φεύγει για το Ρίο ντε Τζανέιρο την Πέμπτη. Απέναντί του όμως είχε και κάποιους που δεν θα ζήσουν αυτό το όνειρο.

Ανάμεσά τους, η Γελένα Ισινμπάγιεβα, η οποία δάκρυσε κάποια στιγμή. Η δύο φορές Ολυμπιονίκης του επί κοντώ είναι μία από τους αθλητές της ρωσικής ομάδας στίβου που έχουν αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς, εξαιτίας των κατηγοριών για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.

«Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε αυτούς τους αθλητές, που παρότι δεν έχουν «συλληφθεί» οι ίδιοι να παραβιάζουν τους κανονισμούς περί ντόπινγκ, δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

«Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίζεται από άλλα μέτρα και σταθμά και έκλινε προς την άποψη της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικότερα ή τους βασικούς κανόνες του νόμου», σχολίασε ο Πούτιν.

«Είναι ένα χτύπημα σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς αγώνες», ανέφερε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ