Το γλυκό της ημέρας από τον εκπληκτικό Άκη Πετρετζίκη: Cupcakes με κάσιους

Ένα γλυκό ότι πρέπει για σήμερα - δοκιμάστε το!

Συστατικά
Για τα cupcakes

2 μπανάνες
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. κάσιους και έξτρα για το σερβίρισμα
100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο

200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κάσιους

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C με αέρα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις μπανάνες και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν καλά.
Ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και παράλληλα χτυπάμε τα κάσιους στο μπλέντερ για πολύ λίγο μέχρι να σπάσουν και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτουμε και την κουβερτούρα, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μία κουτάλα.
Παίρνουμε τις ειδικές θήκες για  9-10 cupcakes με χαρτάκια και γεμίζουμε τα ¾ καθεμιάς από αυτές με το μείγμα
Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.
 

Για το γλάσο

Στο μπλέντερ αλέθουμε με τα μαχαίρια τα κάσιους με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν πούδρα.
Δεν τα χτυπάμε πάρα πολύ και αρχίσουν να βγάζουν τα λάδια τους.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε αυτήν την πούδρα στο μίξερ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του γλάσου και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να πάρουμε ένα όμορφο αφράτο και νόστιμο γλάσο
Με τη βοήθεια ενός κορνέ διακοσμούμε τα κάπκεικ με το γλάσο και γαρνίρουμε με τα κάσιους.
Tip
Tip! Mπορεί τα κάσιους να είναι ανάλατα ή και αλατισμένα. Αλλά πάντα να είναι καβουρδισμένα!! 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ