Σκωτία: 500 παιδιά ‘’στόχοι σεξουαλικής κακοποίησης’’ στο διαδίκτυο – 70 συλλήψεις

Οι τοπικές αρχές της Σκωτίας προχώρησαν σε επιχείρηση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου,  την οποία ονόμασαν Lattise.

Οι Σκωτζέζικες αρχές μετά από έρευνα μαμούθ που έκαναν, ταυτοποίησαν πάνω από 500 παιδιά ως θύματα ή δυνητικά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης μέσω του διαδικτύου και 77 άτομα συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα. 

Στο μικροσκόπιο της Επιχείρησης Lattise, όπως ονομάστηκε, βρέθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια άσεμνες φωτογραφίες, στη λήψη και τη διακίνηση των οποίων εμπλέκονται οι 77 συλληφθέντες. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τον βιασμό μερικών εκ των θυμάτων, την διακίνηση πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές ανήλικους, τον σεξουαλικό εκβιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου.

Από τα 523 θύματα ή δυνητικά θύματα των αδίστακτων δραστών, τα 122 έχουν παραπεμφθεί σε υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων. Η επιχείρηση έλαβε χώρα το διάστημα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου και περιλάμβανε 134 επιμέρους έρευνες. Πάνω από 300 κατηγορίες έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής, με αρκετές από τις έρευνες να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

O επικεφαλής της έρευνας Αστυνόμος Μάλκολμ Γκρέιχαμ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου αποτελεί εθνική απειλή. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί πραγματικότητα όχι μόνο για τη Σκωτία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και αφορά σε παιδιά όλων των ηλικιών, από νήπια μέχρι έφήβους».

Όπως τόνισε, η Επιχείρηση Lattise είχε ως στόχο να ρίξει άπλετο φως σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, με τη δραστηριότητά της να εστιάζει τόσο στην ταυτοποίηση εκείνων που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά μέσω της διαδικτυακής τους παρουσίας, όσο και στον εντοπισμό θυμάτων και δυνητικών στόχων τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ