Μια μυστηριώδης μωβ μπάλα, το πιο παράξενο πλάσμα της Γης - Ζει 1.616 μέτρα κάτω από τη θάλασσα

Ένα μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με μια μωβ μπάλα είναι το τελευταίο εύρημα των επιστημόνων στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. 

Οι επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ανακάλυψαν με τη βοήθεια του ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» τον νέο οργανισμό στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας.

Οι ερευνητές έχουν μείνει άναυδοι ως προς το τι θα μπορούσε να είναι ο συγκεκριμένος οργανισμός. Η καλύτερη εικασία τους είναι ότι θα μπορούσε να πρόκεται για ένα γαστερόποδο (ένα μαλάκιο όπως ένα σαλιγκάρι ή γυμνοσάλιαγκας) και ενδεχομένως, ένα νέο είδος.

«Κανένα από τα γνωστά είδη γαστερόποδων (pleurobranch) της Καλιφόρνιας δεν είναι μωβ», δήλωσε η Σούζαν Πούλτον (Susan Poulton), εκπρόσωπος των αποστολών του Ναυτίλου.

Το περίεργο πλασματάκι, είναι περίπου 5 εκατοστά σε μήκος. Βρέθηκε στις 18 Ιουλίου του 2016, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης, δυτικά των Νήσων της Μάγχης, στο Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο.

Το βίντεο έχει ληφθεί από τις κάμερες του τηλεχειριζόμενου οχήματος «Ηρακλής», στο λασπώδη βυθό του ωκεανού 1.616 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, την ώρα που οι ερευνητές παρατηρούσαν μύδια και καβούρια.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να συλλέξουν το πλάσμα και το έστειλαν για ανάλυση στο Μουσείο Συγκριτικής Ζωολογίας, του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ