Good news: Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, θα πραγματοποιηθεί στην Αμμουδάρα Ηρακλείου από την 1η έως τις 12 Αυγούστου 2016, υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους οργανωτές του, για το πρώτο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Ελλάδα και η είσοδος και η συμμετοχή του κοινού σ’ αυτό θα είναι ελεύθερη.

Κατά την διάρκειά του ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης σε συνεργασία με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Γλυπτικής από την Ουκρανία Yuriy Mysko και την γνωστή γλύπτρια Lyudmyla Mysko θα φιλοτεχνήσουν γλυπτά από άμμο στη θέση Ξηροπόταμος με θέμα τη θάλασσα.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ θα ασχοληθούν με τον εγκιβωτισμό της άμμου σε καλούπια. Από τις 2 Αυγούστου και για δέκα ημέρες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους δίπλα στη θάλασσα ενώ οι γλύπτες καλούν μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν γλυπτά από άμμο στην παραλία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υποδέχθηκε στο δημαρχείο Μαλεβιζίου τους γλύπτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση τονίζοντας πως με χαρά αγκάλιασε και έθεσε ο δήμος υπό την αιγίδα του «αυτό το πρωτοποριακό για την χώρα μας φεστιβάλ».

«Ένα φεστιβάλ που θα προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη γενικότερα σε όλο τον κόσμο και που μας δείχνει δρόμους εναλλακτικού τουρισμού που τόσο επιζητούμε» ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης, καλώντας τους συμπολίτες του να το αγκαλιάσουν και να παρακολουθήσουν από κοντά την πορεία της δημιουργικής δουλειάς των καλλιτεχνών, που είναι βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τους εντυπωσιάσει.

Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους γλύπτες να αποκτήσει την πρώτη εμπειρία από αυτού του είδους τη διοργάνωση ενώ στόχος του δήμου είναι να δημιουργήσει μελλοντικά ένα μεγάλο θεσμό στις παραλίες του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ