8 πανέξυπνες χρήσεις του βρεφικού λαδιού - Δεν πάει το μυαλό σας τι μπορείτε να κάνετε!


Το βρεφικό λάδι δεν είναι μόνο για τα μωρά μας… 

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς με παραπάνω τρόπους απ’ ότι ποτέ φανταζόσασταν. 

1.    Καθαρίστε τα πινέλα μακιγιάζ 


Έφτασε η στιγμή που πρέπει να πάρετε απόφαση για τα πινέλα σας. Θα πάρετε καινούρια ή θα καθαρίσετε τα παλιά; Μια μικρή ποσότητα βρεφικού λαδιού είναι αρκετή για να καθαριστούν. Κατόπιν, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν. Σημείωση: Καλό είναι να τα καθαρίζετε κάθε 4 έως 8 εβδομάδες. 

2.    Αφαιρέστε το μακιγιάζ των ματιών 

Το ακούτε ξανά και ξανά: Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε. Απλώστε μια μικρή ποσότητα βρεφικού λαδιού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε απαλά τα βλέφαρά σας έως ότου όλα τα ίχνη του μακιγιάζ απομακρυνθούν. 

3.    Ενυδατώστε το δέρμα 


Χρησιμοποιήστε το παντού. Πρόσωπο, χέρια, πόδια και αγκώνες. Μήπως έχετε και ξηρές φτέρνες; Απλώστε λίγο λάδι στα πόδια σας και στη συνέχεια τοποθετήστε κάλτσες. Μέσα σε μία νύχτα θα αποκτήσετε απαλές πατούσες. 

4.    Ετοιμάστε τα πόδια σας για το ξύρισμα 

Το βρεφικό λάδι, όπως το ελαιόλαδο ή το έλαιο καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της κρέμας ξυρίσματος. Απλά εφαρμόστε και ξεκινήστε το ξύρισμα. Τα πόδια σας θα είναι ενυδατωμένα περισσότερο από ποτέ. 

5. Κάντε πίλινγκ

Αναμείξτε το λάδι με χοντρό θαλασσινό αλάτι (το επιτραπέζιο αλάτι θα διαλυθεί πιο γρήγορα). Στο ντους, απομακρύνετε το νεκρό δέρμα από τα πόδια, τους αγκώνες, το πρόσωπο και τα χείλη σας με αυτό το DIY scrub. 

6. Τιθασεύστε τα μαλλιά

Αν έχετε ξηρά και κατσαρά μαλλιά, λίγο λάδι μπορεί να σας βοηθήσει. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα λαδιού επάνω στα χέρια σας και βάλτε τα δάχτυλά σας στα μαλλιά για πιο λαμπερά μαλλιά. Αποφύγετε την προσθήκη λαδιού πολύ κοντά στις ρίζες σας, καθώς θα τα κάνει λιπαρά. 

7. Ξεμπερδέψτε τα κοσμήματα

Όπως και η πούδρα, μια μικρή ποσότητα λαδιού μπορεί να καταστήσει ευκολότερο το έργο να ξεμπερδέψετε τους κόμπους στις αλυσίδες σας. 8. Δώστε λάμψη στο δέρμα Προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα πανί για να επαναφέρετε τη γυαλάδα στις μπότες ή στις τσάντες σας μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ