3η μετά το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη: Η Αθήνα πιο ακριβή στο πάρκινγκ ακόμα κι από το Μονακό!

Τρίτη ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη αναφορικά με το κόστος του η πάρκινγκ αναδεικνύεται η Αθήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε μεγάλη εταιρεία mobility services.

Τρίτη ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη αναφορικά με το κόστος τουη πάρκινγκ αναδεικνύεται η Αθήνα, σε συγκριτική έρευνα μεγάλης εταιρείας mobility services, Ubeeqo, που αποδεικνύει ότι το παρκάρισμα δεν είναι απλώς θέμα δεξιοτήτων και γερών νεύρων στην πρωτεύουσα, αλλά θέλει και... γεμάτο πορτοφόλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Deutsche Welle, πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης για πάρκινγκ αναδεικνύεται το Λονδίνο, όπου μία ώρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 10,40 ευρώ, με το κόστος να... δικαιολογείται, καθώς οι αρχές της πόλης προσπαθούν να αποτρέψουν τους Λονδρέζους να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακόλουθεί στη δεύτερη θέση η Στοκχόλμη με κόστος 7,80 ευρώ ενώ στην  τρίτη θέση βρισκουμε την  Αθήνα, όπου μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει 5,70 ευρώ κατά μέσο όρο, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης.

«Μία πόλη, την οποία δεν θα περιμέναμε τόσο ακριβή» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο σχετικό ρεπορτάζ της.

Στο Παρίσι, συγκριτικά, το παρκινγκ στοιχίζει 4,30 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ στο Μονακό... μόλις 2 ευρώ.

Ακόμη και στην «ακριβή» Ελβετία τα πράγματα είναι καλύτερα απο την Ελλάδα, με το πάρκινγκ να στοιχίζει 2,90 ευρώ στη Ζυρίχη και 2,10 ευρώ στη Γενεύη, ανά ώρα.

Φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια με 60 και 80 λεπτά την ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ