Νέα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Μεσολόγγι, Καβάλα, Ροδόπη και Λιβαδειά - Σε ύφεση οι χθεσινές πυρκαγιές

Αντιμέτωπη με νέα πύρινα μέτωπα στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, τα Καλύβια Αττικής , στους Αντιφίλιππους Καβάλας, στην Ξυλαγανή Ροδόπης και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Εύβοια και την Κέα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια στον λόφο Όλυμπος πάνω από το ΚΤΕΟ Καλυβίων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και για το λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής  προκειμένου να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα για την κατάσβεσή της ενεργούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν τέσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ωστόσο η φωτιά δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του Δ. Μαρώνειας Ροδόπης. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβέστμε έξι οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Νωρίτερα, φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς, η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου.

Η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε το Σάββατο μέσα από τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε, ενώ προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. .

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ