Το Bloomberg ύμνoς σε 3 ελληνικά νησιά με τα κρασιά τους - Πως τους δίνει το χρυσό μετάλλιο

Ποιες είναι οι καλύτερες ποικιλίες κρασιών; 

Ας ξεκινήσει η περιήγηση, όπως μας παρακινεί το Bloomberg:

 

Κρασιά των ελληνικών νησιών

Tα ελληνικά νησιά εξάγουν εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού, με τη Bloomberg, να αναφέρει πως η Σαντορίνη, η Κεφαλλονιά και η Κρήτη είναι τα τρία ελληνικά νησιά, που δημιουργούν τα πιο εύγευστα κρασιά. Πρόκειται για μια πολύ τιμητική διάκριση για τη χώρα μας.

 

Η Σαντορίνη με τις μαύρες παραλίες και τα ασβεστωμένα σπίτια είναι το πιο αγαπητό νησί των τουριστών. Η πράσινη και ορεινή Κεφαλλονιά έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες, με χρυσή άμμο, που προσκαλούν τους παραθεριστές να περπατήσουν με γυμνά πόδια και αποτελεί το πιο σημαντικό σημείο παραγωγής οίνου, στα νησιά του Ιονίου.

 

Τέλος, η Κρήτη είναι γνωστή στους λάτρεις της αρχαιολογίας για το διάσημο χώρο της Κνωσού, τον αθλητισμό και φυσικά την οινοποιητική παράδοση της,  που χρονολογείται 4000 χρόνια.

  • 2014 Hatzidakis Assyrtiko Santorini (17.80€): Ένα λευκό κρασί, φτιαγμένο από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Έχει έντονα αλμυρή γεύση, με τόνους λεμονιού.
  • 2014 Gentilini Robola Cephalonia (17.80€): Φρέσκος  και  ελαφρύς λευκός οίνος , που συνδυάζει τις μεταλλικές νότες με τις εσπεριδοειδείς.
  • 2013 Douloufakis Dafnios Liatiko Crete (16.50€): Το κόκκινο λιάτικο σταφύλι είναι γηγενές στην Κρήτη. Τα κόκκινα φρούτα του κρασιού προσφέρουν μια καθαρή, πικάντικη γεύση.

Κρασιά της Σαρδηνίας

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της Ιταλίας (200 μίλια) και έχει μια εξωτική, απόκοσμη αίσθηση. Αν επισκεφθεί κανείς τη Σαρδηνία, εκτός από εντυπωσιακούς λόφους, που είναι το σπίτι 4 εκατομμυρίων προβάτων, θα δει απέραντους αμπελώνες με θέα στη θάλασσα .

 

Τα τελευταία χρόνια , τα κρασιά έχουν προχωρήσει από ρουστίκ σε εξευγενισμένα, αλλά εξακολουθούν να συλλαμβάνουν τον άγριο ​​, ατίθασο χαρακτήρα της Σαρδηνίας. Εκεί τα σταφύλια είναι  φυτεμένα σε βράχους από γρανίτη, που πέφτουν στο ειδυλλιακό Costa Smeralda, το οποίο φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες και τις γεμάτες από απομονωμένα γιοτ μαρίνες.

  • 2014 Vigne Surrau Vermentino di Gallura Superiore Sciala (22.70€): Με πικάντικα αρώματα φασκόμηλου, αυτό το φρέσκο λευκό κρασί έχει γεύση αμυγδάλου. Ταιριάζει τέλεια με σαλάτα, καλαμάρι ή σαρδέλες .
  • 2013 Argiolas Costamolino Vermentino di Sardegna (15.40€):  Φρέσκος και ξηρός οίνος, με μοναδική γεύση.

Κρασιά της Κορσικής
Στο νησί που γεννήθηκε ο Ναπολέων, 100 μίλια μακριά από τη νότια ακτή της Γαλλίας, βρίσκεται η Κορσική, που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά της. Στην παραγωγή του νησιού επικρατούν η λεβάντα, το δεντρολίβανο και οι αρωματικοί θάμνοι που βρίσκονται σε όλη την περιοχή.

 

  • 2013 Domaine Comte Abbatucci Cuvée Faustine Ajaccio Blanc (37€): Το 100% όξινο κρασί έχει επίγευση λεμονιού και αλμυρή γεύση.
  • 2015 Domaine Comte Abbatucci Rouge Frais Imperial (27.30€): Ένα ελαφρύ κρασί, αρωματισμένο με κόκκινα sciaccarellu σταφύλια. Είναι πικάντικο, νόστιμο και έχει 11.5% αλκοόλ.
  • 2015 Yves Leccia Domaine d’E Croce Patrimonio Rosé (22.70€): Το ανοιχτό πορτοκαλί – ροζ  χρώμα του, τα έντονα μπαχαρικά και οι μεταλλικές γεύσεις το καθιστά ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Κρασιά της Ίσκιας


Ένα μικρό βραχώδες νησί, στους κόλπους της Νάπολης, 19 μίλια μακριά από την πόλη, με το όνομα Ίσκια διαθέτει παραθαλάσσια θέρετρα και θεραπευτικά λασπόλουτρα και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός. Στις απότομες πλαγιές, με θέα τη θάλασσα, μεγαλώνουν τα φημισμένα αμπέλια, με τα λευκά σταφύλια biancolella.

2013 Casa d’Ambra Frassitelli Ischia Biancolella (18.20€): Η οικογένεια d’Ambra ειδικεύεται στα κρασιά από γηγενή σταφύλια. Αυτή η λευκή ποικιλία προέρχεται από τον εκπληκτικό Frassitelli αμπελώνα, 2.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το κρασί έχει φωτεινό και χρυσό χρώμα, αλμυρή γεύση και άρωμα μάραθου και λεμονιού.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ