Σε αυτή την ηλικία γίνεσαι πολύ πλούσιος και σε αυτή κερδίζεις βραβείο Νόμπελ

 Μέσα από μια σειρά ερευνών για την ανθρώπινη συμπεριφορά, οι επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τον "χάρτη της σωματικής και πνευματικής κορύφωσης του ανθρώπου"!

Οι αριθμοί στον πίνακα που ακολουθεί αντιστοιχούν στο εκάστοτε ηλικιακό έτος. Με κόκκινο χρώμα είναι σημειωμένα τα χρόνια στα οποία ο άνθρωπος είναι στα καλύτερα του για την κάθε σωματική ή πνευματική κατάσταση που σημειώνεται πλάι τους.

Οι ηλικίες αυτές αφορούν σε μέσους όρους και όχι σε απόλυτους αριθμούς. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως για κάθε άνθρωπο, η κορυφή, το peak κάθε πτυχής του μπορεί να έρθει σε διαφορετικό χρόνο. Ο πίνακας απλά παίζει το ρόλο της πυξίδας.

Για παράδειγμα, η ηλικία των 7 είναι η κατάλληλη για να μάθετε μια νέα ξένη γλώσσα, στα 18 ο εγκέφαλος σας βρίσκεται σε τέλεια φόρμα, ενώ στα 23 οι γυναίκες μοιάζουν πιο ελκυστικές στους άνδρες, ενώ στα 40 έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια σημαντική ανακάλυψη που να αξίζει Νόμπελ. 

Με μια ματιά μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως τα περισσότερα milestones, συγκεντρώνται στη νεαρή ηλικία, ενώ από τα 40 και έπειτα, η κορύφωση των ικανοτήτων μας αφορά σε ένα-δυο πράγματα ανά δεκαετία.

Από την άλλη, ενώ σε σωματικό επίπεδο τα καλύτερα μας τα βιώνουμε νέοι - μυική μάζα, οστική μάζα, τρέξιμο κα - όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων (51), ξέρει να γίνεται αντιληπτός με τον πιο αποδοτικό τρόπο (69), κατορθώνει να είναι συμφιλιωμένος και χαρούμενος με το σώμα του (74) και βιώνει την απόλυτη ψυχική ευεξία (82).
 
Οι ηλικίες αυτές αφορούν σε μέσους όρους και όχι σε απόλυτους αριθμούς. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως για κάθε άνθρωπο, η κορυφή, το peak κάθε πτυχής του μπορεί να έρθει σε διαφορετικό χρόνο. Ο πίνακας απλά παίζει το ρόλο της πυξίδας. Ο δρόμος είναι μπροστά, όχι στη μύτη της, ε;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ