Made in Greece η Hyphen του Γιάννη Στεργή - Γιατί οι παγκόσμιοι εκδοτικοί κολοσσοί εμπιστεύονται μια ελληνική εταιρία

H hyphen δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2003 από τον Γιάννη Στεργή και τη σύζυγό του Έμμα Πάρκερ με την εταιρεία να κινείται στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιβλίων. 

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η hyphen πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταφέρει να συνεργάζεται με τους πέντε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή τις Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson Education, Macmillan και McGraw-Hill, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη σημαντική επιτυχία. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει φθάσει να απασχολεί 335 ειδικούς μηχανικούς, τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης σε πάνω από 21 χώρες!

Την τελευταία τριετία ο όμιλος της hyphen υλοποίησε σημαντικές συνεργασίες και συμφωνίες σε διεθνές επίπεδο, ολοκληρώνοντας σταδιακά έργα για τις αγορές των ΗΠΑ, του Χονγκ-Κονγκ, της Ιαπωνίας, του Κατάρ, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αργεντινής και της Μέσης Ανατολής. Οι χώρες, στις οποίες πωλούνται οι υπηρεσίες της hyphen ή καταλήγουν τα προϊόντα της, υπερβαίνουν τις 70 σε όλες τις ηπείρους ανεξαιρέτως.

Η ανάπτυξη της hyphen, ακόμη και μέσα στη διεθνή και εγχώρια οικονομική κρίση, είναι σημαντική και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 έκλεισε με αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 55%, ενώ προχώρησε και στην πρόσληψη 9 μόνιμων στελεχών με τον μέσο όρος ηλικίας του προσωπικού να μειώνεται από τα 36 στα 31 έτη.

Με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και επιμέλεια κειμένου για έντυπο και ηλεκτρονικό λόγο, η hyphen αναλαμβάνει τον γραφιστικό σχεδιασμό, την εικονογράφηση, τη λεξικογράφηση, τη συγγραφή και επιμέλεια περιεχομένου και τη συνολική επίβλεψη του έργου (project management), παρέχοντας ουσιαστικά υπηρεσίες τύπου one stop shop.

Με αυτό τον τρόπο, ικανοποιεί όλο το φάσμα των αναγκών των εκδόσεων σε λόγο και εικόνα, σε όλα τα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) και σε όλες τις γλώσσες.
Σημειωτέον ότι στο πεδίο της παροχής προεκδοτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η hyphen ήδη εξυπηρετεί πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς, όπως η Παρευξείνια Τράπεζα (Black Sea Trade Development Bank), η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, η εισηγμένη βιομηχανία Kleemann Hellas κ.ά.

Εκτός από τις παραπάνω υπηρεσίες, ο όμιλος της hyphen, μαζί με τη δεξαμενή σκέψης και τεχνογνωσίας του, the αriston project, παρέχει στις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία είναι παραμετροποιημένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του υπαλληλικού προσωπικού και των στελεχών τους.

Ακόμη, αναλαμβάνει καθετοποιημένα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και εκδοτικών projects, τα οποία καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες marketing και επικοινωνίας των επιχειρήσεων.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της hyphen, Γιάννης Στεργής, η εκπαιδευτική προσέγγιση της εταιρείας περιλαμβάνει τη διδασκαλία εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων και ψηφιακού υλικού, αλλά και τη φυσική παρουσία. Μάλιστα, η φυσική παρουσία σε κάθε περίπτωση θεωρείται απαραίτητη για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση κάθε μαθητή ή επαγγελματία.

Τονίζοντας την ανάγκη στροφής στη σωστή εκπαιδευτική μεθοδολογία, ο πρόεδρος της hyphen εξηγεί πως η σωστή εκπαίδευση πρέπει να περιλαμβάνει μια πολύ σημαντική προϋπόθεση: «Να διδάξουμε στους νέους το πώς θα μαθαίνουν. Να προωθήσουμε τη διάκριση ανάμεσα στους όρους εκπαίδευση, παιδεία και κατάρτιση». Για τον ίδιο, αυτό ήταν και παραμένει το μυστικό για τη διαμόρφωση μιας σωστής κοινωνίας πολιτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν από μικρή ηλικία να σκέφτονται εκτός των στενών πλαισίων της τοπικής τους οικονομίας και να ξέρουν ότι η δημιουργία και η ανάπτυξη δεν έχουν ούτε σύνορα, ούτε περιορισμούς.

Μάλιστα, ο κ. Στεργής έχει δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη προς την προσωπική και επιχειρηματική αυτονόμηση τον οποίο περιέχει και αναλύει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «the ariston project», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις ParkerStergis, γράφει η Ημερησία.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το hyphensa.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ