Τοp woman η Φαρίντα, η τελευταία γυναικολόγος στο Χαλέπι: Αρνείται να εγκαταλείψει τη Συρία...

Μία ομάδα γιατρών έστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας βοήθεια για το Χαλέπι της Συρίας.

Οι γιατροί, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στη χώρα που καταρρέει έπειτα από πέντε χρόνια εμφυλίου, τόνισαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «δεν χρειαζόμαστε δάκρυα, χρειαζόμαστε δράση».

 

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και η τελευταία γυναικολόγος, η οποία παραμένει στα ανατολικά του Χαλεπίου που ελέγχεται από αντάρτες.

 

Η μαιευτήρας-γυναικολόγος που κατονομάζεται μόνο ως «γιατρός Φαρίντα» εξήγησε στο δίκτυο Global Post τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται ακόμα στη Συρία.

 

«Αγαπώ τη δουλειά μου και αγαπώ τις ασθενείς μου. Και αγαπώ τα μωρά», δήλωσε η γιατρός τονίζοντας πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη χώρα, παρότι εκρήξεις σημειώνονται καθημερινά και παρά το γεγονός ότι ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στην κατοικία της νιώθει ασφαλής.

 

«Εκρήξεις πραγματοποιούνται συνέχεια. (Το νοσοκομείο) δεν είναι ασφαλές. Εργάζομαι στον τρίτο όροφο και πολλές φορές πυρά διαπερνούν τους τοίχους», πρόσθεσε η γιατρός τονίζοντας ότι όλες οι γυναίκες που φτάνουν στο νοσοκομείο γνωρίζουν ότι διακινδυνεύουν. 

 

«Γεννούν και επιστρέφουν σπίτι, καθώς ξέρουν ότι το νοσοκομείο μας έχει μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος Άσαντ», συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ακόμα και στο σπίτι της δε βρίσκει καταφύγιο αφού «εδώ και ένα μήνα σημειώνονται επιδρομές στη γειτονιά μου. Το τζάμι από την κουζίνα είναι στο δάπεδο. Ζω χωρίς παράθυρα».

Η γυναίκα μετέφερε την εικόνα που την έχει στοιχειώσει, η οποία δεν είναι άλλη από μία έγκυο που έφτασε στο νοσοκομείο με ακρωτηριασμένα τα δύο πόδια της από επίθεση. 

 

«Ο Μπαράρ αλ Άσαντ είναι ένα τέρας. Κανείς δε νοιάζεται για εμάς. Κανείς δε νοιάζεται για εμάς τους γιατρούς που στοχοποιούμαστε και σκοτωνόμαστε. Είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα. Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται», είπε η γιατρός Φαρίντα, εξηγώντας πως κάθε φορά που ακούγονται εκρήξεις προσπαθεί να προστατεύσει με κάθε τρόπο την 7χρονη κόρη της.

 

«Φοβάται», εξήγησε και κατέληξε λέγοντας: «Έχουμε το Θεό. Ο Θεός θα μας βοηθήσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ