Ο άνδρας που ζει εδώ και 20 χρόνια με μισό πρόσωπο και ζητάει να κάνει πλαστική

Απεγνωσμένα θέλει να κάνει πλαστική ο εικονιζόμενος Hashmot Ali από το Μπαγκλαντές, που έμεινε με μισό πρόσωπο και τρομακτική δυσμορφία ύστερα από επίθεση τίγρης.

Η απόγνωσή του ωστόσο δεν σχετίζεται και τόσο με την επιθυμία του να βελτιώσει την εμφάνισή του αλλά κυρίως με την ανησυχία του πως με την εικόνα του αυτή θα διώχνει και τους… πιθανούς συζύγους της κόρης του.

 

Ο 40χρονος δέχθηκε επίθεση από τίγρη πριν από 20 χρόνια ενώ ψάρευε στα επικίνδυνα μαγκρόβια δάση στο νότο της χώρας της κι έκτοτε ζει με την τρομακτική δυσμορφία του.

Ανήμπορος να συμμετάσχει στα κοινά και να συναγελαστεί με τους συγχωριανούς του, έχει βιώσει την περιφρόνηση και τον εξευτελισμό.

 

Ελπίζοντας ωστόσο να βρει σύζυγό για την κόρη του, σύμφωνα με τη Daily Mail, κινητοποιήθηκε έστω και τόσα χρόνια μετά να κάνει κάτι για την κατάστασή του.

 

Η ανησυχία του τροφοδοτείται και από τις προλήψεις της κοινωνίας στην οποία ζει, στην οποία οι «χήρες των τίγρεων», όπως αποκαλούν τις γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους από επιθέσεις άγριων ζώων, απομονώνονται και ζουν στο περιθώριο.

Ο Ali ζει σε μια περιοχή όπου η ζωή των κατοίκων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το δάσος, είτε ψαρεύουν, είτε συλλέγουν μέλι και ξύλα. Το διάστημα που λείπουν στο δάσος, πίσω στα σπίτια τους οι γυναίκες τους κάνουν διάφορα τελετουργικά με στόχο την ασφάλεια των συζύγων τους. Αν όμως κάποια χάσει τον άνδρα της από επίθεση άγριου ζώου στο δάσος, τότε απομονώνονται και σηκώνουν την ευθύνη πως έφεραν κακή τύχη στην οικογένεια.

 

Ο 40χρονος ξεκίνησε με το ψάρεμα, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, αλλά παράλληλα μάζευε επίσης μέλι και ξύλα. Το περιστατικό με την τίγρη συνέβη όταν ήταν περίπου 20 χρόνων και βρισκόταν στο δάσος με άλλους ψαράδες. Μια νύχτα που κοιμόταν σε βάρκα μέσα σε κανάλι δέχθηκε επίθεση από τίγρη.

 

Το αιλουροειδές του έσκισε το μισό με ένα χτύπημα του μπροστινού ποδιού του ενώ οι συνάδελφοί του Ali προσπαθούσαν να τρομάξουν την τίγρη για να φύγει και να τον αφήσει κι εκείνος ούρλιαζε από τον πόνο.

 

Οι φίλοι του κωπηλατούσαν για έξι ώρες για να μεταφέρουν τον τραυματία πίσω στο χωριό και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Ήταν όμως πολύ αργά για να του παρασχεθεί κανονική θεραπεία και έτσι οι γιατροί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να  σταματήσουν την αιμορραγία και να του «δέσουν» το πρόσωπο.

 

Παρά την τρομακτική εμπειρία και το τεράστιο τραύμα του, σωματικό και ψυχικό, ο Ali επέστρεψε στο δάσος καθώς ήταν η μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει.

Στα χρόνια που ακολούθησαν παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά και πλέον πουλά ψάρια στο χωριό του, καλύπτοντας πάντα το πρόσωπό του με ένα μαντίλι.

 

Επιθυμία του είναι πλέον να κάνει πλαστική επέμβαση για να βελτιώσει την  τρομακτική εικόνα του, και καθώς αυτό είναι αδύνατο για την οικονομική του κατάσταση, ζητεί βοήθεια από όποιον μπορεί κάπως να σταθεί δίπλα του.

 

Πηγή: dailymail

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ