Το "αμίμητο χιούμορ" ενός ιμάμη: Ανέβασε φωτό με λουόμενες καλόγριες σαν απάντηση στην απαγόρευση του μπουρκίνι

Την δική του, "πληρωμένη απάντηση" θέλησε να δώσει ένας Ιταλός ιμάμης στην απόφαση του δημάρχου της Νίκαιας στη Γαλλία να απαγορεύσει το μπουρκίνι στις παραλίες.

Ο Ιζεντίν Εζίρ, ιμάμης από τη Φλωρεντία, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία ομάδας καλογριών στην παραλία. Ωστόσο, δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις ενώ ο λογαριασμός του «μπλοκαρίστηκε» επί ώρες από τον ιστότοπο. Στην φωτογραφία οι καλόγριες, ντυμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια, παίζουν με τα κύματα στην παραλία.

Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων αλλά σύντομα η σελίδα μπλοκαρίστηκε προσωρινά από το Facebook, μετά από καταγγελίες άλλων χρηστών.

Αναρτώντας τη φωτογραφία αυτή ο ιμάμης, που είναι και πρόεδρος της Ενωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων της Ιταλίας (UCOII), υποστηρίζει ότι ήθελε «να απαντήσει σε εκείνους που λένε ότι οι δυτικές αξίες διαφέρουν όσον αφορά στην ενδυμασία και την κάλυψη του σώματος». 

«Ηθελα να πω ότι μέρος των δυτικών αξιών προέρχεται από τον χριστιανισμό (...) και βλέπουμε πως οι χριστιανικές ρίζες προέρχονται επίσης από ανθρώπους που καλύπτουν σχεδόν πλήρως το σώμα τους», εξήγησε, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Tg24.  Οπως είπε, ήθελε να ξεκινήσει «εποικοδομητική συζήτηση» και έλαβε πολλά ευχαριστήρια μηνύματα από «πάρα πολλούς χριστιανούς».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ