Top Woman η Ελληνίδα χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου : Πήρε το διεθνές βραβείο «Jardin d' Europe»

Μια μεγάλη διεθνής διάκριση για την χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου.

Με το έργο της «A ​kind of fierce», μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Ελληνίδα χορογράφος κατέκτησε το βραβείο «Jardin d' Europe», που απονέμεται από το Φεστιβάλ «ImPulsTanz», στη Βιέννη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους χορογράφους, στο πλαίσιο του «Young Choreographers' Series» του Φεστιβάλ «ImPulsTanz».

Η Κατερίνα Ανδρέου παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου - Πειραιώς 260 Ε). Όπως εξηγεί, «η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου, που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

»Το «Kind of fierce» είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά στην παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες, για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ίδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το «Kind of fierce» είναι ένας χορός, που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου “ελεύθερος χορός”».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ