Μια Ελληνίδα blogger έκανε 15 μέρες σταφυλοθεραπεία με τον φίλο της και μεταφέρει όλα όσα έζησε

Η Emily Vagia αποφάσισε να κάνει μια δραστική αποτοξίνωση από τις λιχουδιές του καλοκαιριού. Διαβάστε την εμπειρία της...

Μην τα ρωτάς… δεν ξέρω πώς με έπιασε. Μάλλον μπούχτισα από όλες τις βλακείες που έφαγα στις διακοπές (παρόλο που προσπαθούσα να τρώω υγιεινά όσο αυτό ήταν εφικτό) και είπα να το ρίξω στα σταφύλια για να κάνω αποτοξίνωση.

Το μικρόβιο μου το έβαλε ο μπαμπάς μου όταν πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια έκανε σταφυλοθεραπεία για έναν ολόκληρο μήνα. Το αγόρι μου και εγώ αποφασίσαμε να το κάνουμε για 15 μέρες για να αποτοξινωθούμε από τις διακοπές (αυτός ήταν ο στόχος) και να μπούμε στο φθινόπωρο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Αρχίζει το ματς…

Το πρώτο πράγμα που καναμε ήταν να πάμε στο μανάβη της γειτονιάς και να πάρουμε 12 κιλά σταφύλια για 3 ημέρες. Είχαμε διαβάσει πως κάθε μέρα έπρεπε να τρώμε μέχρι 2 κιλά και έτσι κάνοντας τις πράξεις προέκυψαν τα 12 κιλά. Φυσικά τα 12 κιλά μας κράτησαν πάνω από 5-6 μέρες μιας και δεν μπορούσαμε να φάμε τόσο μεγάλες ποσότητες σταφυλιών.

Ξεκινούσαμε την ημέρα μας με ένα μεγάλο μπολ πράσινα με μαύρα σταφύλια. Συνεχίζαμε με άλλο ένα μπολ το μεσημέρι και καταλήγαμε με ακόμα ένα μπολ το βράδυ. Περιττό να σου πω πως η πείνα μας ήταν μεγάλη και το μόνο που κάναμε ήταν να θυμόμαστε όλα τα φαγητά που είχαμε φάει στη ζωή μας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βλέπαμε με λάγνο βλέμμα εκπομπές μαγειρικής, αλλά είχαμε πεισμώσει τόσο πολύ που κανένας από τους δυο μας δεν έκανε βήμα για διάλυση της αποτοξίνωσης.

 

Εφόσον θα κάναμε την σταφυλοθεραπεία για περισσότερες από 3 ημέρες μπορούσαμε να φάμε και 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης την ημέρα ενώ απαγορεύονταν ο καφές και το αλκοόλ. Αυτό που μπορούσαμε να πιούμε ήταν ροφήματα και νερό.

Τι προσφέρουν τα σταφύλια…

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε νερό και περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, πηκτίνη, οργανικά οξέα, βιταμίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυάνες. Ακολουθώντας τη σταφυλοθεραπεία, βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί και πιο συγκεκριμένα αποτοξινώνονται μέρη του σώματος όπως τα νεφρά, το έντερο και το ήπαρ. Τα πλεονεκτήματα, όμως, δεν είναι μόνο εσωτερικά. Με τη θεραπεία πετυχαίνουμε να χάσουμε περιττά κιλά και να αποκτήσουμε λαμπερή επιδερμίδα.

Πώς ήταν η ψυχολογία μας…

Στην αρχή ξεκινήσαμε με απίστευτο ενθουσιασμό και όσο βλέπαμε ότι ξεφουσκώναμε και χωράγαμε πολύ καλύτερα στα ρούχα μας, χαιρόμασταν όλο και πιο πολύ και παίρναμε περισσότερη δύναμη. Το μόνο που μας ενοχλούσε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε για έναν καφέ έξω (γιατί δεν πίναμε καφέ) και δεν μπορούσαμε να πάμε για ένα ποτό (γιατί δεν πίναμε αλκοόλ). Όπως και να το κάνουμε, μια αντικοινωνικότητα τη νιώσαμε.

Όσο περνούσαν οι μέρες νιώθαμε όλο και πιο αδύναμοι ενώ τα επίπεδα της ενέργειάς μας ήταν αρκετά χαμηλά. Δεν μπορούσαμε να γυμναστούμε ενώ εγώ από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσα ούτε να χαμογελάσω (true story).

Είχα μονίμως (και λόγω φόρτου εργασίας βέβαια) ένα απλανές βλέμμα λίγο χαμένο, καμπούρα στην πλάτη (τουλάχιστον έτσι ένιωθα), αδυναμία στα άκρα αλλά επίπεδη κοιλιά (ούτε αυτή, όμως, δεν ήταν ικανή να με κάνει να χαμογελάσω).

 

Την ημέρα που τελειώσαμε ένιωσα μια απίστευτη χαρά (δεν θυμάμαι να έχω νιώσει μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου όταν έβαλα για πρώτη φορά στο στόμα μου κάτι άλλο εκτός από σταφύλια).

Το πρώτο μας γεύμα ήταν μια σπιτική πίτσα με δική μου ζύμη από αλεύρι ζέας και υγιεινά υλικά από το χωριό. Δεν θέλαμε να φάμε φαγητό απ’ έξω αλλά κάτι υγιεινό και ταυτόχρονα νόστιμο. Περιττό να σου πω πως δεν έχω φάει ωραιότερη πίτσα στη ζωή μου ή τουλάχιστον έτσι την ένιωθα εγώ.

Συμπέρασμα…

Περάσαμε μερικές πολύ δύσκολες μέρες αλλά το βασικό είναι πως πετύχαμε το στόχο μας. Αποτοξινωθήκαμε και μπήκαμε στο φθινόπωρο δυναμικά. Αυτό που αποφασίσαμε είναι να κάνουμε από εδώ και πέρα-και για όσο έχει σταφύλια-2 φορές την εβδομάδα σταφυλοθεραπεία για να διατηρούμαστε στα κιλά μας και να αποτοξινωνόμαστε.

Από εκεί και πέρα προσπαθούμε, όσο μπορούμε να τρώμε σωστά και να προσέχουμε το σώμα μας. Άλλωστε αυτό είναι το “σπίτι” μας και η σωστή διατροφή είναι η καλύτερη θεραπεία για τα πάντα. Αυτό… μην το ξεχνάς ποτέ!

 

Πηγή: keepup.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ