Good news: Πρώτος προορισμός γιώτινγκ στον κόσμο η Ελλάδα - Δείτε την κορυφαία 10άδα

Ως ο καλύτερος προορισμός για γιώτινγκ στον κόσμο παρουσιάζεται η Ελλάδα σε άρθρο της εταιρίας ναύλωσης γιωτ, Charter World.

Η εταιρία αναλαμβάνει να προτείνει αμερόληπτα τα καλύτερα γιωτ στον κόσμο από κάθε πάροχο, ιδιοκτήτη και μάνατζερ.Δείτε τους κορυφαίους 10 προορισμούς γιώτινγκ που αναδεκνύει....

 

1. Ελλάδα

2. Κροατία

Ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Μεσογείου, η Κροατία έχει περισσότερα από 1.000 νησιά, καθιστώντας την ένα παράδεισο του γιώτινγκ. Ζητήστε από τον κυβερνήτη να κατευθυνθεί προς τη νότια ακτή όπου βρίσκεται το αρχαίο ελληνικό λιμάνι Trogir και η όμορφη πόλη Σπλιτ.

 

3. Παλέρμο, Σικελία, Ιταλία

Ένας από τους δέκα καλύτερους προορισμούς για superyachts είναι το Παλέρμο στη Σικελία. Πολλοί λάτρεις του γιωτινγκ ελκύονται από αυτό το μέρος της Μεσογείου, που διαθέτει μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, με απομονωμένα αγκυροβόλια καθώς και ήσυχα ψαροχώρια.

4. Γαλλική Ριβιέρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η γαλλική Ριβιέρα καταφέρνει να συνδυάσει όλα όσα χρειάζεστε για συναρπαστικές διακοπές με superyacht. Πλεύστε γύρω από τα παρθένα νησιά, τις τραχιές εισόδους και τις κρυφές σπηλιές πριν κατευθυνθείτε προς τις όμορφες παραλίες ή μερικά από τα μεγαλύτερα κοσμοπολίτικα θέρετρα στη γαλλική Ριβιέρα, τις Κάννες, τη Νίκαια και το Μόντε Κάρλο.

 

5. Τουρκία

Βρίσκεται στο ΝΑ τμήμα της Ευρώπης και την ΝΔ Ασία. Η Τουρκία είναι must προορισμός για superyacht. Μπορεί να χωριστεί σε πολλές υπέροχες γεωγραφικές περιοχές, από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα, τη Δυτική Ανατολία, το οροπέδιο της Κεντρικής Ανατολίας.Για να ανακαλύψετε την αρχαία ιστορία της Τουρκίας κατευθυνθείτε στα Νησιά Ανατολικού και της Νοτιοανατολικής Ανατολίας, με τις πανέμορφες ακτές, τους απόμερους όρμους, τους κόλπους εισόδου, τις θεαματικές παραλίες και τις πολυάριθμες μαρίνες.

 

6. Tortola, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Αν θέλετε να ανακαλύψετε αμμώδεις παραλίες σε λευκό πουδρέ χρώμα, καταπράσινα βουνά και προστατευόμενα λιμάνια για γιωτ, η Tortola στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

 

7. Κανάρια Νησιά

Τα ισπανικά Κανάρια Νησιά αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό από τότε που έφτασε σε αυτά ο Κολόμβος, πριν ανακαλύψει τον Νέο Κόσμο. Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός superyachts που είτε βασίζονται στα Κανάρια νησιά, ή απλά επισκέπτονται τις θεαματικές μαρίνες τους.Τα Κανάρια Νησιά χωρίζονται σε 2 επαρχίες, τα Γκραν Κανάρια (Γκραν Κανάρια, Λανζαρότε, Φουερτεβεντούρα) και την Τενερίφη (αποτελείται από τα νησιά της Τενερίφης, Λα Γκομέρα, La Palma και El Hierro).Τα Κανάρια διαθέτουν υπεροχες προστατευόμενες μαρίνες και εξαιρετικές παραλίες.

8. Κούβα

Το μεγαλύτερο νησί στην Καραϊβική έχει φυσικές παραλίες, πλούσια ιστορία και ενδιαφέρον πολιτιστικό υπόβαθρο. Έχει μοναδική ατμόσφαιρα που προέρχεται από το συνδυασμό του αποικιακού παρελθόντος της και των αφρικανικών ριζών. Η Κούβα είναι περιτριγυρισμένη από πολλά νησιά διασκορπισμένα στους κοραλλιογενείς υφάλους, τις παραλίες με λευκή άμμο και τους έρημους κολπίσκους που περιμένουν να τους εξερευνήσετε.

 

9. Πουκέτ
Η Ταϊλάνδη στη Νοτιοανατολική Ασία θεωρείται ότι είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για γιώτινγκ. Η Ταϊλάνδη διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή, πλούσια νησιά και όμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. 
Το Πουκέτ, ειδικότερα, είναι ιδανικό για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας που θέλουν να ξεφύγουν από μια πολυάσχολη ζωή και να απολαύσουν την εξωτική πανίδα, χλωρίδα, κρυμμένους όρμους και κολπίσκους.Υπάρχουν επίσης συναρπαστικά ναυάγια προς εξερεύνηση ανοικτά των ακτών του Πουκέτ.

 

10. Mahe, Σεϋχέλλες 

Το μαγευτικό τροπικό τοπίο και τα ήρεμα, καθαρά νερά του Ινδικού Ωκεανού κάνουν τις Σεϋχέλλες έναν φανταστικό προορισμό ναύλωσης γιωτ. Το Mahe περιβάλλεται από άλλα νησιά, οι παραλίες είναι σχετικά ήρεμες και ασφαλείς, ιδανικές για μικρά παιδιά.Στο Mahe, θα βρείτε παρθένες αμμώδεις παραλίες, απίστευτες εγκαταστάσεις και άγρια ζωή, για αυτό μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή.

 

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ