Συναγερμός στη Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε πέντε ύποπτους - Ετοίμαζαν χτύπημα

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται από την Παρασκευή οι βρετανικές αρχές, μετά την πληροφορία ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

 Μετά από ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιφέρεια West Midlands, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα.

 

Από τις ανακρίσεις που έγιναν, προέκυψε η πληροφορία ότι ενδέχεται να έχει ή να τοποθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, βόμβα σε πολυσύχναστο μέρος.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η μονάδα αντιμετώπισης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, οι άνδρες της οποίας έχουν εξαπλωθεί σε διάφορα σημεία της περιφέρειας, διεξάγοντας έρευνες σε ύποπτα σημεία. Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη εμφανίστηκε στην περιοχή Lee Bank του Μπέρμιγχαμ, αποκλείοντας δρόμους και πραγματοποιώντας ελέγχους.

 

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι 32 ετών και κατοικούσε στο Στόουκ. Ο δεύτερος είναι 37 ετών και συνελήφθη στο Στάφορντσαϊρ. Άλλοι τρεις, ηλικίας 18, 24 και 28 ετών εντοπίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι πέντε άντρες ήταν ύποπτοι για εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ