Σε δημοπρασία το Νόμπελ του μαθηματικού - ιδιοφυΐα Τζόν Νας: Θα πωληθεί 2,5 - 4 εκ δολ.

Δημοπρατείται στις 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Sotheby's το Νόμπελ που είχε πάρει το 1994 ο μαθηματικός Τζον Νας για τη θεμελιώδη συνεισφορά του στη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά.

Το Νόμπελ του Νας εκτιμάται ότι έχει αξία 2,5 έως 4 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τους «New York Times». Το Νόμπελ ενός άλλου διάσημου επιστήμονα, του αμερικανού βιολόγου Τζέιμς Γουότσον που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA μαζί με τον Βρετανό Φράνσις Κρικ, είχε δημοπρατηθεί αντί του ποσού-ρεκόρ των 4,76 δισ. δολ. το 2014. Το μετάλλιο του Κρικ είχε πωληθεί αντί 2,2 εκατ. δολ. το 2012.

Ο Νας, που δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, είχε σκοτωθεί πέρυσι τον Μάιο μαζί με τη σύζυγό του Αλίσια, σε ηλικία 87 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι.

Ο αμερικανός επιστήμονας είχε γίνει ευρύτερα γνωστός χάρη στη βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» του 2001, με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, η οποία είχε βασιστεί στη ζωή του Νας και στον αγώνα που έδινε επί χρόνια με τη σχιζοφρένεια από την οποία έπασχε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ