Όλα έτοιμα στο Ρίο για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων - Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος για την Ελλάδα

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2016 με την τελετή έναρξης των αγώνων και την Αφη της Ιερής Φλόγας. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκίνησε και σε λίγες ώρες (18:05 ώρα Ρίο, 00:05 ώρα Ελλάδας 8/9) στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων.

Η παρέλαση των χωρών θα γίνει με αλφαβητική σειρά, με μοναδική εξαίρεση την ομάδα των προσφύγων που θα παρελάσει πρώτη.

Σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας θα είναι ο Παροαλυμπιονίκης του Λονδίνου στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

«Όσο πλησιάζει η ώρα, η καρδιά μου χτυπάει και πιο δυνατά. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κρατάς τη σημαία της χώρας σου, σ' ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Νοιώθω τυχερός που μπορώ να ζήσω μια τέτοια στιγμή στην αθλητική μου καριέρα. Ευχαριστώ την Παροαλυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Γιώργο Φουντουλάκη, για την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας.

Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 στις 00:05 ξημερώματα Πέμπτης. Στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 4.500 αθλητές από 162 χώρες.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε 11 αθλήματα (τα περισσότερα μετά το 2004 στην Αθήνα) και συνολικά 41 άνδρες και 13 γυναίκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ