Πιέτρο & Τζορτζιάνα: Δυο «επτάψυχα» γατάκια σώθηκαν δύο βδομάδες μετά το σεισμό στην Ιταλία

Μια ευχάριστη ανακάλυψη, μέσα στην φρίκη της καταστροφής που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός της Ιταλίας, έκαναν τα σωστικά συνεργεία στην Ιταλία. ο Πιέτρο και η Τζιορτζιάνα, που βρέθηκαν στα συντρίμμια του φονικού σεισμού που συγκλόνισε την Ιταλία στις 24 Αυγούστου, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων.

 

Δύο γατάκια, ο  Πιέτρο και η Τζιορτζιάνα, βρέθηκαν ζωντανά και διασώθηκαν στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που χτύπησε τον Αύγουστο την Ιταλία, περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην πόλη της Αματρίτσε, που μετρά τους περισσότερους από τους σχεδόν 300 νεκρούς του σεισμού, πυροσβέστες κατόρθωσαν να διασώσουν τον Πιέτρο, αφότου οι ιδιοκτήτες του – που επέστρεψαν για να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους – άκουσαν την αδύναμη φωνή του στα χαλάσματα.

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σώσουν τον γάτο, αφυδατωμένο και αδύναμο, και τον παρέδωσαν στην φροντίδα κτηνιάτρου.

Την ίδια στιγμή, στο κοντινό χωριό Ιλίκα, μία γατούλα με τον όνομα Τζιορτζιάνα βρέθηκε ζωντανή, εγκλωβισμένη μέσα στα συντρίμμια ενός σπιτιού που είχε καταρρεύσει.

Η γατούλα ανήκε σε ένα ζευγάρι που σκοτώθηκε στον σεισμό, όμως οι κόρες τους είχαν ζητήσει από τη φιλοζωική οργάνωση Oipa να φροντίσει τα τρία γατιά των γονιών τους. Οι εθελοντές της Oipa άφησαν τροφή με την ελπίδα ότι η Τζιορτζιάνα θα ανταποκρινόταν και τελικά άκουσα το αδύναμο μιαούρισμά της από τα χαλάσματα.

Οι πυροσβέστες την απεγκλώβισαν, αφυδατωμένη και πεινασμένη, αλλά ζωντανή.

Την προηγούμενη εβδομάδα πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν ένα σκυλάκι από τα συντρίμμια του χωριού Σαν Λορέντζο α Φλαβιάνο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ