Υπόθεση εξαφάνισης Μπεν: Ξεκινούν σήμερα οι έρευνες & ξεσπά η μητέρα του - Πως μας έκρυψαν την αλήθεια 25 χρόνια;

Αρχίζουν ξανά σήμερα  (26.09.2016) νέες έρευνες στην Κω αλλά αυτή τη φορά όχι για να βρεθεί ζωντανός ο μικρός Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991, σε ηλικία 21 μηνών, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο νησί.
 

Οι βρετανικές αρχές επιστρέφουν στην Κω για νέες ανασκαφές προκειμένου να βρουν τα λείψανα του μικρού Μπεν, μετά από μαρτυρία ενός άνδρα, σύμφωνα με τον οποίο το παιδί είχε καταπλακωθεί κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Κωνσταντίνου Μπάρκα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Όπως αναφέρει και το σχέδιο αναμένεται να ψάξουν ένα οικόπεδο πίσω από το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια. Οι Άγγλοι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον ελαιώνα στην Κω όπου πιστεύουν ότι μπορεί να βρουν τα λείψανα του μικρού Μπεν, σε μικρή απόσταση μακριά από το αγρόκτημα όπου έμενε με την οικογένειά του.

Η μαρτυρία που οδήγησε στο νέο γύρο ερευνών και έρχεται 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού έχει προκαλέσει την οργή της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, η οποία δεν έχει σταματήσει λεπτό όλα αυτά τα χρόνια σταματήσει να ψάχνει για τον γιο της. «Περίμενα 25 χρόνια να μιλήσω» είπε ο μάρτυρας. «Είναι ώρα η οικογένειά του να μάθει την αλήθεια για να σταματήσει να ψάχνει». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπεν καταπλακώθηκε σε χωράφι κοντά στην αγροικία όπου έμενε η οικογένεια και την ημέρα εκείνη δούλευε με τον εκσκαφέα του ο Κωνσταντίνος Μπάρκας. Ο γνωστός και ως Dino, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών πέρυσι και η οικογένειά του επιμένει πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Ο μάρτυρας όμως δηλώνει πως την ημέρα της εξαφάνισης και αφού είχε κληθεί να δώσει κατάθεση στην αστυνομία, τον είδε ανήσυχο.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν έπαιζε με δυο αυτοκινητάκια κοντά στη φάρμα την οποία ο παππούς του είχε αναλάβει να ανακαινίσει. Ο μάρτυρας έχει πει στην αστυνομία πως είδε τον Μπεν να τρέχει φορώντας μόνο τη μπλούζα του και σκέφτηκε πως ήταν επικίνδυνο. Σύμφωνα με την Κέρι Νίνταμ, ο μικρός έπαιζε με τα εργαλεία του παππού του και αναμείγνυε νερό και χώρα «όπως είχε δει να κάνουν τα μεγάλα αγόρια». «Με κάνει να αναρωτιέμαι αν αυτός ο μάρτυρας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπεν ζωντανό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε 25 χρόνια για να μάθουμε».

Η αποκάλυψη, τώρα, πως μπορεί ο γιος της να είναι νεκρός και αυτό να ήταν γνωστό σε κάποιον που επέλεξε να κρατήσει το στόμα του κλειστό προκάλεσε την οργή της Κέρι Νίνταμ. «Αξίζαμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια» είπε μιλώντας στη Mirror. «Πως μπορείς να κρατάς ένα τέτοιο μυστικό 25 χρόνια; Αισθάνομαι ότι μίλησε μόνο γιατί ο Dino πέθανε».

 

«Ούτε στον χειρότερό μου εφιάλτη ο Μπεν δεν ήταν νεκρός. Μέχρι τώρα. Ξυπνάω και βρίσκω το μαξιλάρι μου μούσκεμα από τα δάκρυα» λέει η Κέρι Νίνταμ που ξεσπά κατά του μάρτυρα: «Έβλεπε τον πόνο και τη δυστυχία μας και δεν μιλούσε. Όταν μου το είπε η αστυνομία, θύμωσα. Όχι με τον Ντίνο αλλά με τον μάρτυρα. Θα μπορούσε να έχει δώσει την πληροφορία ανώνυμα αλλά δεν το έκανε ποτέ».

Ο μάρτυρας έχει υποδείξει στην αστυνομία δυο σημεία όπου θα γίνουν οι έρευνες ώστε να βρεθούν τα λείψανα του μικρού Μπεν. Η μία είναι κοντά στη φάρμα όπου έμενε το παιδί με την οικογένειά του και όπου έπαιζε πριν εξαφανιστεί και η δεύτερη πιο μακριά όπου έκανε εργασίες ο Μπάρκας.

Η ομάδα των ερευνητών από την αστυνομία του νοτίου Γιορκσάιρ έφτασε στην Κω μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οριοθέτησαν το σημείο των ερευνών, ενώ στο σημείο έχουν κι έναν εκσκαφέα. Οι έρευνες που θα ξεκινήσουν από το σημείο κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν θα διαρκέσουν 10 με 12 μέρες.

«Βλέποντας το σημείο της ανασκαφής, μου προκαλεί ρίγη. Με κάνει άνω κάτω το στομάχι. Αντιπροσωπεύει το μαρτύριο και την καταστροφή όλη της οικογένειάς μου» λέει και περιγράφει την αγωνία της καθώς θα περιμένει, σε μυστική τοποθεσία, τα νέα. «Από εδώ και πέρα και κάθε μέρα θα περιμένω και θα σκέφτομαι "σήμερα θα μάθω τη χειρότερη είδηση; Είναι αυτή η μέρα που θα γίνει πραγματικότητα ο χειρότερος εφιάλτης μου;". Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω».

Οι ερευνητές έχουν ξεκαθαρίσει πως μπορεί να βρεθούν, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, και οστά από ζώα που έχουν θαφτεί στο σημείο. Ιατροδικαστής θα είναι μαζί με την αστυνομία προκειμένου άμεσα να εξακριβώσει αν τα όποια οστά βρεθούν είναι ανθρώπινα ή όχι. Και αν βρεθούν ανθρώπινα οστά, θα μεταφερθούν στη Βρετανία για να εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια.

Σε έρευνα που είχε γίνει και το 2012, όπως γράφει και η Mirror το μόνο που είχε βρεθεί ήταν παιδικά παιχνίδια αλλά η γιαγιά του Μπεν, Κριστίν Νίνταμ είχε επιβεβαιώσει πως δεν είναι δικά του. Τώρα, πιστεύεται ότι η αστυνομία αναζητά κουμπιά από τη μπλούζα που φορούσε εκείνη την ημέρα ο Μπεν καθώς και τα μεταλλικά κουμπώματα από τα πέδιλά του. Έχει επίσης προειδοποιήσει τη μητέρα του πως μπορεί να βρεθούν μόνο θραύσματα από τα οστά του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ