Γρήγορες μπάρες λεμονιού από τον εκπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη

Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλους!

Συστατικά
Για τη βάση

280 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κ. γ. αλάτι
230 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για τη γέμιση

2 λεμόνια και επιπλέον 90 γρ.χυμό λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη
6 αυγα
8 κ. γ. κορν φλάουερ
1/2 κ. γ. αλάτι
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κάτι σαν lemon pie αλλά όχι τόσο ραφιναρισμένη. Ότι πρέπει για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο και εσείς στη δουλειά...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για τη βάση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο.
Στη συνέχεια όταν λιώσει το βούτυρο το βάζουμε στον κάδο του μιξερ, ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να γίνει σαν μία μαλακή ζύμη και βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Καλό θα είναι να έχουμε στρώσει το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε αργότερα να αφαιρέσουμε το γλυκό εύκολα. Κάνουμε με ένα πιρούνι μερικές τρύπες στη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα,μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση

Κόβουμε τα λεμόνια στα δυο και βγάζουμε τα κουκούτσια,τα στύβουμε και προσθέτουμε το χυμό τους στον υπόλοιπο χυμό (τα 90γρ.).
Ψιλοκόβουμε τα 2 λεμονια και τα βαζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού. Χτυπαμε μεχρι να γινει το μειγμα μας σαν παστα και μετά προσθέτουμε τα αυγά ενα ενα, το αλάτι και το κορν φλάουερ και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση το απλωνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε μέχρι να δέσει η γεμιση για 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτα. Το βγάζουμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.
 

 

Tip
Επειδή η ζύμη για τη βάση δεν έχει αυγά, δεν διογκώνεται οπότε δεν χρειάζεται να βάλουμε βάρος όταν την ψήνουμε!!! 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ