Ο Πιέρ Μοσκοβισί ελπίζει σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος μέχρι τα τέλη του 2016

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος, με τη συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με το skai.gr.

Μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε σε εκδήλωση του Politico ότι «η πρόθεση της Ευρώπης είναι να μετατρέψει την ελληνική κρίση σε μία "ιστορία επιτυχίας", προσθέτοντας ότι έως τώρα υπάρχει "καλή πρόοδος"».

 

Το ζήτημα του χρέους παραμένει "παγωμένο" μετά το κρίσιμο Eurogroup του Μαΐου, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν ότι τυχόν βαθιές και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις θα αποφασιστούν, το 2018, δηλαδή μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου, και μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει συμφωνία που θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο σε βάθος χρόνου.

 

Το Ταμείο προτίθεται να παρουσιάσει έως το τέλος του έτους νέα μελέτη για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με το ελληνικό χρέος και πιέζει τους Ευρωπαίους για δράση μέσα στους επόμενους μήνες. Το ΔΝΤ σχεδιάζει να θέσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους στο διοικητικό συμβούλιό του φέτος και πιέζει τους Ευρωπαίους για δράση.

Ακόμη ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να βρεθεί μία χρυσή τομή στην Ευρώπη ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και η αναπτυξιακή πολιτική.

 

Επισήμανε πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει κατάργηση των σημερινών κανόνων, αλλά απλοποίησή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ