Εξαφάνιση Μπεν: Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα στο χωράφι της Κω ρίχνει φως στην υπόθεση - Βρέθηκαν τα ρούχα του μικρού 25 χρόνια μετά;

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που σε ηλικία 21 μηνών εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα που έχει βρεθεί παραπέμπει στα ρούχα που φορούσε ο Μπεν όταν χάθηκε τον Ιούλιο του 1991.
 

Τη δεύτερη μέρα των ερευνών, την Τρίτη (27.09.2016) βρέθηκε στο χωράφι όπου γίνονται οι εκσκαφές, πολλά οστά που ανήκουν σε ζώα και ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος, το οποίο θα εξετάσουν ειδικοί που εργάστηκαν στην 11η Σεπτεμβρίου, στις επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 και στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, όπως γράφει η Mirror.

Ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, δήλωσε πως «έχουμε βρει σημαντικά στοιχεία, κομμάτια υφάσματος». Την ημέρα που χάθηκε, ο μικρός Μπεν φορούσε ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με γαλαζοπράσινες λεπτομέρειες. Το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε στο χωράφι έχει ήδη σταλεί για ανάλυση.

Οι έρευνες, πέρα από τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών, επικεντρώνονται και στο να εντοπιστεί κάποιο από τα κουμπιά του πουκαμίσου που φορούσε το παιδί, ώστε να εξεταστεί για αποτυπώματα αλλά και στα κουμπώματα από τα καφέ του σανδάλια.

«Φωτογραφίες των ευρημάτων στάλθηκαν στη Βρετανία για να εξεταστούν. Είναι κομμάτια υφάσματος» είπε, σύμφωνα με τη Mirror, ο Κάζινς, σημειώνοντας πως οι ερευνητές θέλουν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κομμάτι από τα ρούχα που φορούσε ο Μπεν. Σύμφωνα με τη Mirror, έχουν βρεθεί κι άλλα κομμάτια υφάσματος, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι σχεδόν 15Χ15 εκατοστά. Το ενδεχόμενο όμως να βρουν ίχνη DNA στα κομμάτια αυτά είναι σχεδόν απίθανο σύμφωνα με τον Βρετανό ντετέκτιβ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ