Βίντεο που κόβει την ανάσα: Κατολίσθηση εξαφανίζει κυριολεκτικά χωριό στην ανατολική Κίνα

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες κατολίσθησης που «καταπίνει» ένα ολόκληρο χωριό στην ανατολική Κίνα μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε ο τυφώνας Μέγκι που χτυπά τη χώρα μετά το πέρασμά του από την Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό από την κατολίσθηση στο χωριό Σουκούν 27 άνθρωποι αγνοούνται ενώ άλλοι 15 στάθηκαν πιο τυχεροί καθώς τα σωστικά συνεργεία τους εντόπισαν κάτω από τη λάσπη.

Παράλληλα άλλοι έξι άνθρωποι αγνοούνται στο χωριό Μπαοφένγκ σπίτια του οποίου επίσης καταστράφηκαν από κατολίσθηση.

Οι κινεζικές αρχές την Τετάρτη έκλεισαν σχολεία και προχώρησαν στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων καθώς ο Μέγκι πέρασε πάνω από την ανατολική επαρχεία Φουτζάν με ανέμους ταχύτητας έως 120χλμ./ώρα.

Ο Μέγκι στο πέρασμά του από την Ταϊβάν άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς και 523 τραυματίες ερχόμενος από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Παράλληλα άλλοι 14.700 άνθρωποι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να σωθούν ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και ηλεκτρικό.

Οι τυφώνες είναι συχνό φαινόμενο αυτή την περίοδο του έτους στην περιοχή καθώς αποκτούν δύναμη πάνω από τα ζεστά νερά του Ειρηνικού και ξεσπάνε με έντονους ανέμους και βροχή όταν φτάνουν στην ξηρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ