Ο Άκης Πετρετζίκης στα κέφια του: Δημιουργεί μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά

Μια τέλεια συνταγή για μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
6-7 μανιτάρια portobello
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
250 γρ. τυριά που λιώνουν
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο βασιλικό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάμε ξεχωριστά, και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματά τους τα οποία μπορεί  να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.
Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και λαδώνουμε με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. ουμετο κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά καλά αδειάζουμε το τηγάνι στο μπλέντερ.
Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε εκεί τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ φρυγανιά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πάνω σε κάθε μανιτάρι βάζουμε μια φούχτα τυράκι, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.

Tip
Σερβίρουμε με μια σαλατούλα, και τα ραντίζουμε με λίγο μπαλσάμικο, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό! 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ