Συγκινούν οι φωτογραφίες με τον πατέρα που κουβαλάει το άρρωστο μωρό του μέσα στις πλημμύρες για 2 ώρες

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη βρετανική Daily Mail δείχνουν έναν απελπισμένο πατέρα να μεταφέρει την άρρωστη κόρη του πάνω από το κεφάλι του, περπατώντας για δύο ώρες μέσα από πλημμυρισμένες περιοχές, για να φτάσει στο κοντινότερο νοσοκομείο στην Ινδία.

Ο λόγος για τον Pangi Satibabu, έναν 30χρονο αγρότη από επαρχία της Ινδίας, που δεν είχε άλλη λύση από το να μεταφέρει την 6 μηνών κόρη του για περίπου πέντε χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο πλησιέστερο κέντρο υγείας, μετά από την έντονη βροχόπτωση που οδήγησε σε πλημμύρα.

 

Ο νεαρός άνδρας ανησυχούσε για τον υψηλό πυρετό της κόρης του, αλλά όλοι οι δρόμοι που συνδέουν το χωριό του με τα άλλες περιοχές και τα κοντινά νοσοκομεία είχαν πλημμυρίσει.

Όταν είδε ότι ο πυρετός δεν υποχωρούσε αποφάσισε να πάει με τα πόδια μέσα από τα νερά παρά τις προειδοποιήσεις της οικογένειάς του για τους κινδύνους. Τελικά κατάφερε να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ τράβηξε τα βλέμματα και οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν γρήγορα στα τοπικά μέσα και στο διαδίκτυο.

 

Το μικρό κορίτσι δέχθηκε τη φροντίδα των γιατρών και θεραπεία για ιογενή λοίμωξη. Ο γιατρός Yerramsetty Venkatswararao από το νοσοκομείο δήλωσε: «Το παιδί είναι ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Ελέγξαμε το μωρό για πολλά πράγματα, όπως για ελονοσία και δάγκειο πυρετό, αλλά τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υποφέρει από έναν ιογενή πυρετό και της δόθηκε η κατάλληλη φροντίδα. Εμείς θα την αφήσουμε να φύγει μόλις ανακάμψει πλήρως».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που σημειώνονται πλημμύρες σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες αποκλείονται με κάθε ισχυρή νεροποντή. «Οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να περιμένουν να σταματήσει ή βροχή ή να προσπαθήσουν να περάσουν την καθημερινότητα με όποιο τρόπο μπορούν», είπε επίσης ο γιατρός του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ