Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πώς να φέρουμε το φθινόπωρο στο καθιστικό μας με ελάχιστα χρήματα

Ακολουθήστε τις συμβουλές του Σπύρου Σούλη και φέρτε το φθινόπωρο στο καθιστικό σας με τον πιο έξυπνο και οικονομικό τρόπο.

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ήλιο και ζεστασιά αν μη τι άλλο αυτή η θέρμη θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενταχθεί στο καθιστικό. Για να γίνει μια ανανέωση όμως δεν χρειάζεται να ξοδευτεί μια περιουσία. Άλλωστε αυτό που έχουμε περισσότερο όλοι ανάγκη είναι η ομαλή μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη. 

Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι το χρώμα και εκεί είναι που πρέπει να επενδύσετε. Την τιμητική τους, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν οι αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου, του κίτρινου, ολίγον του πράσινου και φυσικά με τη βασιλική κορώνα στέφεται το πορτοκαλί.

Κουρτίνες

Μια καλή επιλογή με αέρα φθινοπωρινής ανανέωσης είναι η τοποθέτηση κουρτινών στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Μια απόχρωση του πορτοκαλί είναι ότι ακριβώς χρειάζεται μια επιφάνεια τοίχου για να αλλάξει στη στιγμή. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ποικιλία σχεδίων αλλά και υφασμάτων γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών στην περίπτωση που δεν έχετε ήδη κάποια κουρτίνα σε αυτές τις αποχρώσεις.

Συμβουλή:

Αν θέλετε, για μεγαλύτερη οικονομία, παραλείψτε το δεύτερο φύλλο κουρτίνας. Το φως του ήλιου είναι ευχάριστο στο σπίτι και τα χρώματά του μοναδικά το φθινόπωρο.

Ριχτάρια

Ξεκινήστε να βγάζετε σιγά σιγά τα ριχτάρια ή τις απαλές φθινοπωρινές χουχουλιάρικες κουβερτούλες από τις ντουλάπες και κρατήστε τα στην άκρη του καναπέ για τις δροσερές βραδιές που έρχονται. Πέρα του ότι θα προσθέτουν στιλιστικά χρώμα και φθινοπωρινή διάθεση στο καθιστικό σας θα τα εκτιμήσετε υπέρ του δέοντος που θα βρίσκονται τόσο κοντά σας όταν θα τα χρειαστείτε.

Μαξιλάρες

Αλλάξτε τα καλύμματα από τα μαξιλαράκια του καναπέ και χρησιμοποιήστε μια απόχρωση του πορτοκαλί για μερικά από αυτά. Οικονομικά μπορείτε να κάνετε την ανανέωση που επιθυμείτε αλλάζοντας το κάλυμμα μόνο σε δύο μαξιλαράκια. Ακόμη και αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κεριά

Μια συστάδα κεριών μέσα σε διάφανες γυάλες, διαφόρων μεγεθών, θα αλλάξουν αμέσως την εικόνα μέσα στο καθιστικό σας. Ενισχύστε τα διακοσμητικά τοποθετώντας μέσα στις γυάλες καλαμπόκι, φακές, φασόλια, φύλλα δέντρων που μόλις αποσπάστηκαν από κάποιο κλαρί δέντρου ή ακόμη και ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή βελανίδια.

Συμβουλή: Επειδή το κακό ποτέ δεν αργεί να γίνει χρησιμοποιήστε μια μικρότερη γυάλα για το κερί η οποία θα χωράει μέσα στη μεγαλύτερη που θα είναι γεμισμένη με όσα παραπάνω αναφέρονται.

Στάχυ

Ένα μπουκέτο με αποξηραμένα στάχυα σε μια επιφάνεια όπως το βοηθητικό τραπεζάκι του καθιστικού δεν μπορεί να περάσει λάθος διακοσμητικά μηνύματα. Το φθινόπωρο είναι εδώ και το στάχυ το επιβεβαιώνει.

Κλαριά δέντρων

Μερικά κλαριά δέντρων με τα φύλλα τους σε φθινοπωρινή «κατάσταση» μπορούν αμέσως να γίνουν ένα εκπληκτικό διακοσμητικό στοιχείο για το καθιστικό σας. Φροντίστε μονάχα να είναι στο ίδιο περίπου ύψος μεταξύ τους και βάλτε τα σε μια γυάλα ή ένα ψηλό ανθοδοχείο.

Φύλλα στις κορνίζες ή τα κάδρα

Μερικά φύλλα που έχουν πλέον πάρει τα φθινοπωρινά χρώματα μπορούν να αποτελέσουν τη θεματολογία ενός ή περισσοτέρων κάδρων ή κορνιζών. Τοποθετήστε μια ουδέτερη χρωματική βάση στα κάδρα ή τις κορνίζες σας, όπως για παράδειγμα αυτή του λευκού ή του κρεμ ακόμη και με ένα χαρτόνι, και βάλτε στο κέντρο ένα φύλλο.

Συμβουλή: Σιγουρευτείτε πως το φύλλο έχει χάσει όλη την υγρασία του πριν το κλείσετε στο κάδρο ή την κορνίζα σας.

Πορτοκαλί αντικείμενα

Εντάξτε στη διακόσμηση του καθιστικού σας οτιδήποτε, ήδη έχετε, σε πορτοκαλί απόχρωση και μπορεί να σταθεί ευπρεπώς και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου. Μπουκάλια, βιβλία, γλαστράκια με φυτά εσωτερικού χώρου και βαζάκια είναι πράγματα που ίσως μπορεί και να έχετε. Ξεκινήστε να ψάχνετε τα υπάρχοντά σας και βγάλτε στην επιφάνεια αυτά που χρειάζονται!

Διακόσμηση coffee table

Για τη διακόσμηση του coffee table προτιμήστε όσα η φύση απλόχερα αυτή την εποχή αποχωρίζεται. Κουκουνάρια, βελανίδια, κάστανα και ρόδια  μπορούν να αποτελέσουν τα κύρια στοιχεία της θεματολογίας του δίσκου πάνω στο coffee table του καθιστικού σας.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές διακόσμησης από τον Σπύρο Σούλη στο http://spirossoulis.com/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ