Μια Ινδή γυναίκα με δυνατά πολύ μακριά μαλλιά μας δίνει tips: Να πως θα μεγαλώσετε τα δικά σας

Η Σουσμίτα (Sushmita), είναι γκουρού από την Ινδία σε ό,τι αφορά την φροντίδα των μαλλιών που αποκτάει γρήγορα δημοτικότητα ως μπλογκερ. 
 

Τα μακριά και υπέροχα μαλλιά της είναι αξιοζήλευτα και για αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις συμβουλές της που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε μακριά και γερά μαλλιά. 

1. Χρησιμοποιήστε χυμό αλόης 
Πολλοί από εμάς έχουμε δεντράκια αλόης και υπάρχει λόγος για αυτό! Ο χυμός αλόης επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και θρέφει το δέρμα της κεφαλής. Κόψτε μερικά φύλλα αλόης. Κόψτε το κάθε φύλλο στη μέση για να βγει ο χυμός. Εφαρμόστε τον χυμό στις ρίζες των μαλλιών και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας. Το μασάζ θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και ο χυμός θα απορροφηθεί καλύτερα. Αφήστε την μάσκα για τουλάχιστον 2 ώρες, αν θέλετε μπορείτε να την αφήσετε για όλο το βράδυ. 

2. Φτιάξε μάσκα με πανθενόλη 
 Η D-πανθενόλη είναι μια συνθετική βιταμίνη Β5 που όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ, και ομαλοποιεί την κατάσταση της επιδερμίδας. Μία από τις ιδιότητές της είναι πως αποκαθιστά τους θύλακες των τριχών και δρα θεραπευτικά στην απώλεια μαλλιών. Λουστείτε όπως συνήθως. Εφαρμόστε την πανθενόλη (σε αφρό ή τζελ) στις ρίζες των μαλλιών. Μπορείτε να εφαρμόσετε την πανθενόλη σε όλο το μήκος των μαλλιών για να τα κάνετε λεία και να αφαιρέσετε τον στατικό ηλεκτρισμό.

 3. Ξεβγάλτε με κρύο νερό 
Προσπαθήστε να το κάνετε συνήθεια. Το κρύο νερό κλείνουν τους πόρους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, που με τη σειρά του οδηγεί σε ανάπτυξη μαλλιών. Μπόνους: τα μαλλιά θα γίνουν πιο αστραφτερά. Λουστείτε ως συνήθως. Μετά την εφαρμογή κοντίσιονερ ή μάσκας μαλλιών, ξεβγάλτε με κρύο νερό.

 4. Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με μηλόξιδο 
Χρειάζεται να το κάνετε μερικές φορές τον μήνα. Το μηλόξιδο αναζωογονεί τους θύλακες των μαλλιών και είναι το μυστικό για πλούσια μαλλιά. Λουστείτε. Αντί για κοντίσιονερ χρησιμοποιήστε το μηλόξιδο. Μη το ξεβγάλετε: το μηλόξιδο, σε αντίθεση με το απλό ξίδι, δεν έχει δυνατή μυρωδιά. 

5. Φτιάξτε μάσκα πλούσια σε πρωτεϊνες 
Αυτή η μάσκα αναπληρώνει την έλλειψη πρωτεΐνης. Πάρτε δύο αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπήστε τα ασπράδια και εφαρμόστε την μάσκα στις ρίζες των μαλλιών. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πλαστική μεμβράνη και φορέστε ένα ζεστό σκουφάκι. 

6.Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών από αυγά και κονιάκ 
Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη και το κονιάκ περιέχει τανίνες, οι οποίες με την σειρά τους δυναμώνουν τα μαλλιά και βοηθούν στην ανάπτυξή τους. Πάρτε δύο αυγά και ένα σφηνάκι κονιάκ. Χτυπήστε τα υλικά με ένα πιρούνι ή στο μίξερ και εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών. Αν θέλετε να εφαρμόσετε σε όλα τα μαλλιά, προσθέστε ελαιόλαδο: θα χαρίσει στα μαλλιά απαλότητα και πειθαρχία. Η Σουσμίτα χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική όταν θέλει να κάνει δύσκολα χτενίσματα. 

7. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια 
Το λάδι jojoba, αμυγδαέλαιο, λεβάντας, θυμαριού και δεντρολίβανου βοηθούν τους θύλακες των μαλλιών, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων. Συνδυάστε τα αιθέρια έλαια ή προσθέστε τα σε λάδι καρύδας. Εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες και αφήστε το για 2-3 λεπτά. Για να ξεπλύνετε καλά τα αιθέρια έλαια θα χρειαστεί να λουστείτε δύο φορές ή να χρησιμοποιήστε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ